
Exposició - Arqueologia a Montsant.
Mostra que explica tant la història de les investigacions prehistòriques a Montsant així com també les troballes més rellevants i que situen el territori al voltant del riu de Montsant com un lloc imprescindible i únic per a la comprensió del procés de neolització. Protagonitzen l’exposició els dos jaciments arqueològics situats a l’interior del Parc Natural de Montsant que actualment estan en actiu: l’Hort de la Boquera (Margalef) i les Coves del Fem (Ulldemolins). A l’exposició hi podreu trobar també reproduccions arqueològiques, un quadern divulgatiu que dona complementa la informació exposada i dues il·lustracions que recreen la vida quotidiana en aquests dos jaciments.
La producció de l’exposició ha estat impulsada pel Parc Natural de Montsant i és fruit de la col·laboració dels dos equips de recerca que estan treballant en els dos jaciments citats. D’una banda, vinculat a les Coves del Fem hi ha arqueòlegs de la Universitat Autònoma de Barcelona, Consell Superior d’Investigacions Científiques i el Museu d’Arqueologia de Catalunya. De l’altra, a l’Hort de la Boquera hi excava l’equip del Seminari d'Estudis i Recerques Prehistòriques (SERP) de la Universitat de Barcelona.
També ha comptat amb el suport del Servei de Patrimoni Arqueològic i Paleontològic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i, especialment, dels Serveis Territorials de Cultura de Tarragona.