La Costa Daurada

El Priorat es troba situat a menys d’una hora de les boniques platges de la Costa Daurada, darrere la Serra de Pradell-l’Argentera i la de Llaberia, que separen la costa de l’interior. Ben comunicat amb l’aeroport de Reus, porta d’entrada de milers de visitants a la Costa Daurada, i a una hora i escaig de Barcelona.

Bones raons per visitar-la tot l'any

Activitats a l'aire lliure

El clima mediterrani de la Costa Daurada permet gaudir de les activitats a l’aire lliure durant gairebé tot l’any, ja sigui al camp, a la muntanya o a la platja.

Compta amb una bona colla d’espais naturals protegits fantàstics per a la pràctica del senderisme, de la bicicleta de muntanya, de l’escalada... Hi destaquen el Parc Natural de la Serra de Montsant, al Priorat, les Muntanyes de Prades i la Serra de Llaberia, entre el Baix Camp i el Priorat, i el Paratge natural d’interès nacional de Poblet, a la Conca de Barberà.

Platges

Les platges llargues i poc profundes de sorra fina, o les petites cales, són ideals per a la canalla.

Més de vuitanta quilòmetres de litoral i seixanta platges per triar i remenar...

Destí familiar

Les famílies hi trobaran activitats de tota mena per passar una bona estona. I és que la Costa Daurada és una Destinació de Turisme  familiar certificada. El webapp Trip&Kids ofereix activitats personalitzades per a famílies i activitats lúdiques per descobrir tots els racons d’aquesta destinació turística.

Patrimoni

La Costa Daurada llueix amb orgull el fet de tenir cinc Patrimonis de la Humanitat de la Unesco: la Tàrraco romana, el monestir cistercenc de Santa Maria de Poblet, la tradició castellera, les construccions de pedra seca i les pintures rupestres de l’arc mediterrani, entre les més excepcionals de Catalunya, les del poble de Capçanes, al Priorat.

Enoturisme

La diversitat de la Costa Daurada ens regala un territori únic per a l’elaboració de vi i un paradís per a l’enoturista. Una singularitat que es tradueix en set denominacions d’origen: la DOQ Priorat, DO Montsant, DO Conca de Barberà, DO Penedès, DO Tarragona, DO Catalunya i DO Cava. Un univers de cellers visitables, des de petits cellers familiars a cooperatius, cellers d’avantguarda arquitectònica o d’estil modernista, coneguts com a “Catedrals del vi”, repartits per tota la geografia de la Costa Daurada, des del Priorat a la Conca de Barberà, passant per l’Alt Camp. 

Olis de qualitat

Però la Costa Daurada també és sinònim d’oli de qualitat. La denominació d’origen Siurana és el segell de garantia de l’extraordinària qualitat dels olis d’oliva verge extra que s’hi elaboren i que enriqueixen la millor gastronomia. Molins i centres d’interpretació de l’oli fan possible conèixer l’elaboració d’aquest or líquid.