montalts_juditsabater.jpg

SETMANA DE LA PEDRA SECA. RACÓ DE MONTALTS

La Vilella Baixa

Activitats de natura, senderisme i esport

Families

Grups

Parelles

Singles

Atesa la normativa que ha establert la Generalitat de Catalunya, el Servei de Parcs ha recomanat la suspensió de totes les activitats que s’organitzen directament des dels parcs naturals.

Per tant, aquesta activitats ha estat cancel·lada per aquesta agenda d’activitats de tardor 2020. Confiem que les podrem reprogramar.

Moltes gràcies pel vostre interès.

RACÓ DE MONTALTS
Itinerari d’interpretació de la pedra seca

28 de novembre

La Vilella Baixa

El racó dels Montalts fou una zona de gran activitat agrícola fins a mitjan segle XX. Fruit d’aquesta ocupació hi ha tot un seguit d’elements testimoni de les formes de vida als pobles de Montsant durant dècades i que alhora demostren la particular racionalitat humana per a adaptar-se a les característiques geomòrfiques de Montsant davant uns recursos que són limitats.La singularitat de l’indret rau en el fet que, fent un recorregut que no supera els 2 km, es poden observar una gran tipologia de construccions de pedra seca. D’una banda, destaca el conjunt de marges construïts per tal de possibilitar el conreu. De l’altra, es descobreix una alta concentració d’elements que servien d’aixopluc a persones i animals per a desar-hi les eines, o bé es bastien com a dipòsits d’emmagatzematge d’aigua, entre altres. Sortida guiada amb la tècnica del Parc Natural de Montsant per conèixer l’itinerari d’interpretació de la pedra seca dissenyat en un indret del Parc.  

És una activitat que s’inscriu dins la SETMANA DE LA PEDRA SECA, que s’organitza arreu dels Països Catalans entre el 23 i 29 de novembre de 2020.

https://www.collaboraxpaisatge.cat/el-projecte/punt-de-partida-la-pedra-seca-a-catalunya/

Distància: 9 km

Dificultat: mitjana

Durada de la sortida: tot el dia

Preu: 4 €

Més informació i inscripcions:

Parc Natural de Montsant

activitats.pnmontsant@gencat.cat

977 827 310