Exposició - A la vora del camí

Exposició - A la vora del camí

1 d’abril al 30 de juny de 2023
De dilluns a dijous: de 9 a 14 h. Divendres i dissabte: 9 a 14.30 h. / 16 a 18 h. Diumenges i festius: 9 a 15 h.
Gratuïta
Parc Natural de Montsant. Plaça de la Bassa, 1
La Morera de Montsant

Exposicions i arts plàstiques

Flora

Per a tots els públics

Contacte

Parc Natural de Montsant
977 827 310

Flors menudes de les vores de camps i camins
De Maria Garcia Barberà
De l’1 d’abril al 30 de juny
Seu del Parc Natural de Montsant (La Morera de Montsant)
La vora del camí, l’espai limítrof entre la natura i la “civilització”, aquest indret a mig camí entre nosaltres i les plantes. Moltes vegades creiem que hem d’anar al bell mig de la muntanya per a poder-nos trobar amb la natura i ens passa desapercebut que només de fer unes passes i, just a tocant dels nostres pobles, ja ens esperen centenars de petites flors.
Aquesta exposició presenta un recorregut a través de set plafons que recullen més de quaranta d’aquelles plantes, conegudes i no tant, que han tingut relació amb l'ésser humà a través de la història: flors amb històries, mites i llegendes, Petites joies que criden l’atenció, orquídies minúscules i complicades, paràsites sense ni un toc de verd, plantes Comestibles que ja no mengem, i un conjunt de plantes medicinals que, sense saber-ho, encara ens guareixen.
Tot per a descobrir la cara oculta de les “males herbes”, la riquesa d’un humil patrimoni rural, els petits tresors que cada any tenim tan a prop nostre i que, segle rere segle, ens han acompanyat.