Biblioteca Pública Salvador Estrem i Fa

 

La Biblioteca Pública Salvador Estrem i Fa de Falset és un servei públic municipal i gratuït, que garanteix l’accés a la informació, la formació i el lleure a tots els ciutadans i ciutadanes.

Es un espai de relació on es generen i promouen activitats de foment de la lectura i d’altres per al desenvolupament cultural de les persones.

Facilita la convivència i la integració de l’individu en la col·lectivitat, construint comunitat.

La Biblioteca Salvador Estrem i Fa és de titularitat municipal, categoria B1 Biblioteca Central Comarcal.

La Biblioteca Pública Salvador Estrem i Fa De Falset es  va inaugurar el febrer de l’any 2007. Forma part de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya i és de titularitat municipal. Al ser Falset capital de comarca, la Biblioteca exerceix la funció de biblioteca comarcal.

L’edifici, ubicat a l’antiga Casa Magriñà, consta de dues plantes: a la primera hi trobareu el servei d’informació, diaris i revistes, música i cinema i la zona infantil i juvenil. A la segona planta hi ha la secció d’adults, la zona d’Internet, la Col·lecció Local i el fons especialitzat en Enologia i Viticultura. Disposa també d’una petita sala per a fer treballs en grup.

La Biblioteca porta el nom del periodista, poeta i escriptor falsetà Salvador Estrem i Fa. Fundador de la revista Priorat, la seva obra més coneguda és El Crist de la Solitud, una metàfora de la decadència de la comarca al primer terç del s.XX.  Salvador E. i F. fou assassinat l’estiu de 1936, en ple daltabaix revolucionari.