ASSOCIACIÓ DE VEÏNS CASAL CAPÇANENC

 

L’Associació de veïns i veïnes del Casal Capçanenc és una entitat sense ànim de lucre que neix entre finals dels anys 70 i principis dels anys 80 amb l’objectiu de dinamitzar el poble en l'àmbit cultural i social.

Durant aquest llarg recorregut, el Casal ha promogut i acollit iniciatives de cultura popular, com l’Esbart Dansaire i el Grup de Grallers i Geganters de Capçanes, d’altres de coneixement del territori com el Centre Excursionista del Casal Capçanenc, el vessant comunicatiu el va canalitzar a través de la revista «Carrasclet», i el Grup de Teatre la Tramoia que ha fet pujar a l’escenari diverses generacions de capçanencs i capçanenques. El Casal també ha organitzat tallers, cursos, concursos, concerts, xerrades divulgatives, actes reivindicatius, arribada dels Reis Mags d'Orient, la Mona, la Marató de TV3, la Castanyada, el sopar del vi i oli nous (anualment)… Ha col·laborat habitualment amb la Festa Major de Capçanes,11 setembre, Fira Artesania de Capçanes... Donem suport i som socis de l'entitat Prioritat que aglutina el teixit socioeconòmic i cultural del Priorat entorn als valors del paisatge cultural del Priorat, amb l’objectiu de tirar endavant la candidatura a la UNESCO com paisatge cultural agrícola de muntanya mediterrània.

El Casal és el lloc de reunió dels socis i sòcies (actualment 83), així com el lloc de trobada de veïns, amics i visitants. L'Associació de Veïns Casal Capçanenc gestiona en arrendament el bar del Casal i la sala polivalent i la resta de dependències de l'equipament.

Contacte

Pau Casals, 51
43776 Capçanes
Espanya