_dsc1209.jpg

V Fira del Vi Solidari

El Masroig

Fires

Per a tots els públics

Des de l’any 2010, un grup de cellers del Masroig (DO Montsant), en col·laboració amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu, organitzen la Fira Masroig Vi Solidari per recaptar fons que el Servei d’Oncologia de Sant Joan de Déu destina a la investigació de nous tractaments per als nens i nenes afectats de càncer.

Es tracta d’una jornada festiva en què es poden tastar els vins elaborats per tots els cellers participants de la localitat.

L'objectiu d'aquesta Fira és triple: la unió de vi i solidaritat, la promoció dels productes de qualitat dels cellers del Masroig i la conscienciació social.

PROGRAMA 2015

 

10.30 h Venda del Vi Solidari i batucada pels carrers del poble amb el grup Bandsambant.

11.30 h Conferència sobre oncologia infantil a càrrec del laboratori de recerca del càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Obertura de l’exposició “5è Aniversari Masroig Vi Solidari” i entrega de diplomes a les escoles que han col·laborat durant aquests cinc anys. A la sala del Museu de l’Ajuntament.

12.30 h – 14.00 h Aperitiu i degustació de vermut i vins blancs dels cellers participants. Al Bancal de l’Alegno.

12.30 h   Espectacle Infantil  a càrrec del grup Picarols.

17.30 h   Obertura de la Fira.

-  Estands dels cellers participants i Tast de Vins.
-  Venda del Vi Solidari.
-  Venda de productes fets per gent solidària.
-  Venda de llibres infantils a càrrec del Centre Quim Soler, la Literatura i el Vi.
-  Venda d’articles fets a mà: patchwork, punta de coixí, trapillo, ganxet, bijuteria, etc.
-  Exposició de fotografies del món a càrrec de Jordi Estrampes. Als rentadors.
-  Venda de números per al sorteig de 8 entrades a Port Aventura, samarreta del Barça signada i quadre pintat amb vi.

18.00 h Concert amb Èric Vinaixa i Marc Sendra al Bancal de l’Alegno.

19.00 h Espectacle Putes i consentits, a càrrec de Susanna Sebastià i Oriol Fuster, basat en l’obra poètica d’Antonina Canyelles. Organitzat pel Centre Quim Soler, la Literatura i el Vi. Al Celler de Ca la Càndia.

19.30 h Concert amb el grup Aires de Gospel al Bancal de l’Alegno.

20.30 h Connexió amb la final de la Champions. El partit es podrà seguir amb una pantalla gegant.

21.30 h  Sopar solidari.

24:30h. Concert Solidari amb el grup El Son de la Chama, i en acabar DJ Roseto&Leovs. Al Casal.
 

  • Pep Plaza i Jordi LP apadrinen el vi solidari 2015.
  • Per cinquè any consecutiu, set cellers del Masroig aporten el seu producte a l’Obra Social Sant Joan de Déu per a la recerca en càncer infantil.
  • Una exposició recordarà els cinc anys de col·laboració d’El Masroig Vi Solidari amb l’Obra Social de Sant de Déu.
  • L’estudi Atipus col·labora en el disseny de les etiquetes il·lustrades per més de 2.000 alumnes de les escoles del Priorat, la Ribera d’Ebre i l’Escola Rubió i Ors de Reus.
  • Els il·lustradors Cristina Losantos, Josep Baqués, Elisenda Sala i Joan Pasqual han personalitzat diverses ampolles per a l’edició del 2015.


La principal novetat d’aquest any és la celebració del cinquè aniversari amb una exposició que repassarà els anys de col·laboració amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu. També es tindrà un record especial per al nostre primer padrí, l’escriptor i periodista Joan Barril, desaparegut recentment.

Els cellers participants: Orto Vins, Coca i Fitó, Dit Celler, Cellers Can Blau, El Vi a Punt, Celler El Masroig i Mas de l’Abundància, trauran 2.300 ampolles de vi solidari, que es vendran a 10 euros durant la V Fira del Vi Solidari el proper 6 de juny. Per a aquells que no puguin assistir a la festa, hi haurà ampolles disponibles per comprar-ne on-line.

www.vilaviniteca.es/shop

El Masroig Vi Solidari 

En les quatre edicions de la fira, la iniciativa ja ha aportat gairebé 86.000 euros per a la recerca en càncer infantil que es desenvolupa a Sant Joan de Déu. La vila del Masroig s’aboca a aquest projecte amb l’organització de múltiples activitats de divulgació tant entorn del càncer infantil com dels actius del territori i que permeten potenciar la venda del vi solidari.

 

Etiqueta Vi Solidari 2015

Aquest any, vint-i-una escoles, amb 2.400 alumnes, han participat en la il·lustració de les etiquetes seguint la idea plantejada el 2013 des de l’estudi gràfic Atipus. Els nens de les escoles del Priorat i de la Ribera d’Ebre i els de l’Escola Rubió i Ors de Reus han estat els encarregats de pintar-les. L’objectiu és implicar-los i sensibilitzar-los en els valors de la solidaritat, la comprensió, l’esperança i la il·lusió.

En l’edició del 2015 també han col·laborat en la il·lustració els dibuixants Cristina Losantos, Josep Baqués, Elisenda Sala i Joan Pasqual.

 

Càncer infantil

Es calcula que a Catalunya es diagnostiquen cada any entre 170 i 200 casos de càncer infantil, la primera causa de mortalitat en nens i nenes de 5 a 14 anys, i la segona causa entre els de 15 a 24 anys, després dels accidents de trànsit.

El càncer infantil és considerat una malaltia minoritària; no es pot prevenir, i les mesures de detecció precoç que es fan als adults no són aplicables als nens. A la indústria farmacèutica no li és rendible investigar nous fàrmacs a causa de l’elevat cost que té desenvolupar-los.


Obra Social Sant Joan de Déu

L’Obra Social Sant Joan de Déu treballa per millorar la qualitat de vida de les persones en situació vulnerable, cercant la complicitat de persones, entitats, empreses i institucions.


Per això, promou la solidaritat a fi d’oferir una atenció integral que tingui en compte les diferents dimensions de cada persona (física, psicològica, social i espiritual) i sensibilitza la societat per trencar prejudicis i fomentar la inclusió social.

Els àmbits d'actuació de Sant Joan de Déu són la infància hospitalitzada, les persones amb problemes de salut mental, les persones amb discapacitats, les persones sense llar, les persones que tenen una malaltia crònica i la gent gran. Àmbits que es complementen amb projectes d'investigació social i biomèdica i cooperació internacional.

www.obrasocialsantjoandedeu.org

PODEU SEGUIR LA INICIATIVA A:

Facebook: 

www.facebook.com/masroigsolidari

Twitter: @masroigsolidari

web:www.masroigvisolidari.com

Patrocinen: 
 

Ajuntament del Masroig

Espectacles Catalunya: Logística

Etiquetes.Cat: Etiquetes

Atipus: Disseny

Emili Castells Vives, SL: Ampolles

Baguibó: Caixes

Bontap, SL: Taps

Cavatap: Càpsules

Comercial Llauradó: Logística

Bandsambant: Batucada

Picarols: Espectacle Infantil

Aires de Gospel: Concert

Marc Sendra i Èric Vinaixa: Concert

El Son de la Chama: Concert

Soundluxe: Equip de so

Perxe: Allotjament

Ca la Viola: Allotjament

Mas Figueres: Allotjament

Centre Quim Soler, la literatura i el vi: Espectacle poètic

 

Per a més informació:

Marta Aragó

Obra Social Sant Joan de Déu

Passeig Sant Joan de Déu, 2

08950 Esplugues de Llobregat

Tel. 932532136

Email: marta.arago@ohsjd.es

Mercè Folch
Premsa Masroig Vi Solidari
Email: masroigvisolidari@gmail.com

Twitter: @masroigsolidari

Més informació a www.masroigvisolidari.com