rally_costa_daurada_legend.png

V edició del Rally Costa Daurada Legend Reus

Falset

Activitats de natura, senderisme i esport

Per a tots els públics

Durant dues jornades, la ciutat tornarà a acollir la disputa de la cinquena edició del Rally Costa Daurada Legend Reus, el 8 i 9 de novembre. La cita arriba dues setmanes després d'haver-se disputat, pràcticament per les mateixes carreteres, la cursa puntuable per al campionat del Món de ral·lis WRC i ho fa amb una trajectòria consolidada en l'àmbit estatal i cada vegada amb més reconeixements a escala internacional, segons ha destacat l'organització, l'Escuderia Baix Camp (EBC), que compta amb la col·laboració de diversos clubs del territori i el patrocini de l'Ajuntament de Reus, Visit Reus i el centre comercial la Fira.

L'edició d'enguany mantindrà l'epicentre esportiu a la plaça de la Llibertat reusenca, que l'any 2018 ja es va estrenar com a parc tancat i com a punt de sortida i d'arribada dels participants. Enguany, a més, aquest espai veurà reforçada encara més la seva condició de centre neuràlgic de la prova i de l'espectacle que envolta les dues jornades de cursa.

En total es convoquen quatre categories: Velocitat per a Històrics i Clàssics (amb homologació fins a 31/12/1993) ; Regularitat Súper Sport (70 km/h, cotxes de 20 o més anys d'antiguitat); Regularitat Sport (55 km/h, cotxes de 20 o més anys d'antiguitat); i Mític Stars (cotxes de competició pura de tota mena, com a exhibició). Les principals novetats pel que fa al recorregut seran un inèdit tram en bucle al Molar (Priorat), en el qual els espectadors podran gaudir dels metres inicials i dels finals sense canviar d'ubicació, així com dos nous trams que fins ara mai s'havien utilitzat en aquesta cita.

La prova està programada a doble jornada, amb 14 especials en carretera tancada. Les primeres quatre es disputaran en horari de tarda/nit el divendres 8 de novembre, mentre que les altres deu especials es correran íntegrament el dissabte 9, totes amb llum de dia i amb reagrupament a Falset.

En total s'han programat més de 140 quilòmetres cronometrats en un recorregut total de més de 480 quilòmetres.