Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

Trobada Cooppel prioratina i riberenca a Darmós

Trobada Prioratina i Riberenca a Darmós

Darmós, dilluns dia 13 d’agost, acte de presentació de la Causa Internacional Cooppel i concert per la Pau a les 22,30 hores, al pati de els escoles.

Presentació de la Causa Internacional Cooppel i concert per la Pau

A.- Acte de presentació de la Causa Internacional Cooppel per la Pau a Darmós.    

Dilluns dia 13 d'agost a les 22,30 hores

A.- Salutació per l'autoritat local: Ajuntament / AAVV etc. (3´)

B.- Presentació de la causa Internacional Cooppel per la Pau.-

1.- Josep Maria Ferran presenta la Causa Internacional Cooppel per la Pau i fa unes tasques de demostració mental de la pràctica Cooppel amb el públic voluntari assistent   (20 minuts).

2.- Entrevista amb el periodista i escriptor en Xavier Garcia Pujades autor d'Homenots del Sud. (15')

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.- Descoberta Cooppel de Darmós, què val la pena visitar a Darmós i recordar de les persones. (5 minuts).

Entre alguns indrets com l'església de sant Miquel, les Olles d'Asmà, l'arbre de la Mata i les festes majors d'estiu de sant Roc

Resultat d'imatges de Olles de l'Asmà

4.- Curta entrevista a Maria Montserrat Roman sobre el seu treball universitari de final de carrera   (05 minuts)

Els Museus Reials de Greenwich (Royal Museums Greenwich) están situats a les afores de Londres, a un barri anomenat Greenwich.

El nom de Greenwich se sol conèixer pel Meridià de Greenwich, però la gent no sap que realment Greenwich és un barri de Londres, on es va descobrir el meridià 0 anomenat així.

Els museus han estat creats per commemorar la importància de Greenwich, de Londres i d'Anglaterra a nivell nacional i internacional. Hi ha tres museus que en formen part: l'observatori reial (Royal Observatory), el museu nacional marítim (National Maritime Museum) i la Casa de la Reina (the Queen's house).

Cada museu és famós i relevant per diferents motius però tots junts expliquen la història de Greenwich i contenen un gran valor cultural. Aquest valor cultural ha fet que siguin part de la UNESCO desde 1997 ja que contenen història, cultura i tradició, mentre simbolitzen temps, espai i multiculturalitat. La recerca explica perquè aquests museus són cultura, explica el seu patrimoni, el seu simbolisme, significat, història i importància. 

B.- Concert per la Pau amb la participació de persones i els seus projectes

      5.- Concert de la campanya a favor de l'Accès a la Documentació Digitalitzada d'Interès Públic (ADDIP) en la línia de la UNESCO. (5')

      6.- Concert radiofònic de joves i per a totes les edats. "Uns Minuts de Cooppel a la Ribera d'Ebre i al Priorat" a ràdio Mora la Nova. Avui parlarem sobre la jove escriptora Alba Querol Roselló, descendent de Cabacés i filla de Reus. (5')
"Hay errores que se pagan caros, tienes que luchar para arreglarlos, y aunque no puedas cambiar el pasado, sí puedes mejorar el futuro"

La imagen puede contener: una o varias personas y texto

             

 

 

 

 

 

 

 

 

7.- Concert literari amb l'escriptora Pilar Garriga, la qual ens presentarà la seva novel·la "Un Estiu al Priorat". (15')

En Martí, estudiant de batxillerat, descobreix un dia un poema dedicat a la seva mare. És un poema escrit fa uns vints anys, quan la mare era universitària. El fet és que aquest poema, el va escriure el seu pare, a qui en Martí no ha conegut mai. El noi inicia llavors una recerca del pare, recerca que el durà fins al cor mateix del Priorat, on coneixerà els avis paterns i conviurà amb ells en diferents moments de l'any.
Fer l'ametlla, la verema, l'oliva, menar el tractor, llaurar, desbrossar, esporgar, treure a pasturar les cabres, cuidar el matxo i l'euga, descobrir els racons del mas dels avis, i viure i gaudir d'una terra catalana, autèntica i profunda, vet aquí l'essència del llibre Un estiu al Priorat.

  un estiu al priorat-pilar garriga-9788494127984

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.- Concert al teclat de Josep Enric Perís i altres.(15')

http://webfacil.tinet.cat/corsiorquestra/173087

La imagen puede contener: una o varias personas, personas sentadas e interior

9.- Tertúlia musical amb Josep Enric Peris Vidal és compositor, autor de sardanes i goigs. Músic del Cor de la Catedral de Tarragona. I amb Josep Ramon Miró, metereòleg, apassionat per la història local i investigador del Grup d'Estudis de la Baronia de Cabacés. Amb la participació del músic compositor Amadeu Escoda del Molar. (10')

10.- Lliurament del diploma Cooppel ESTEL a Maria Montserrat Roman, Josep Ramon Miró i a Josep Enric Peris Vidal. (3´)

11.- Himne de la Causa Cooppel per la Pau "Imagina't" de John Lenon. (3')

D.- Cloenda.-

12.- Cloenda final  i brindis de cava ofert per part de la presidència de l'Associació de Veïns de Darmós. (5')

13.- Signatura voluntària al llibre d'honor de la Causa Internacional Cooppel per la Pau

14.- Participació voluntària a la fotografia col·lectiva. (5')

 

Total 105 minuts.

 

Perfil del públic: