Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

TERTÚLIA VITERÀRIA "El poni roig", de John Steinbeck, amb Joaquim Mallfrè, traductor

 

La tertúlia Viterària d'hivern d'enguany serà el dissabte 17 de febrer i el llibre sobre el qual parlarem, mentre tastem el vi que hem triat per a aquesta obra, és El poni roig de John Steinbeck, guanyador del Premi Nobel l’any 1962 i  un autor molt conegut per les seves novel·les sobre la Depressió americana, així com per les adaptacions de les seves obres al cinema, entre les quals destaca El raïm de la ira.

“El poni roig” és una novel·la breu que s’estructura en quatre relats, els quals tenen com a protagonista a Jody, un nen de deu anys que viu a un ranxo a la vall de Salinas, a la Califòrnia de principis del segle XX, el país literari per excel·lència de John Steinbeck.

Aquests quatre relats són com capítols del procés de maduració de Jody, dins d’un ambient rural i amb descripcions molt belles de l’entorn natural. També són protagonistes del relat l’aire, el fred i la calor, la llum i la foscor, els arbres i les flors, els sol sobre els tossals o els animals domèstics i salvatges, i estan descrits amb una mestria que Steinbeck anirà perfeccionant al llarg de tota la seua obra literària.

Si heu llegit el llibre, o us ve de gust fer el tast per llegir-lo després,  i us hi voleu apuntar, escriviu centrequimsoler@perxe.com i us direm el què i el com.