Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

Tast de vins i sopar. Tast vertical de Nit de Nin

Tastarem 6 anyades amb Ester Nin i Carles Ortiz. Després del tast se servirà un sopar.

Els protagonistes de la nit: Ester Nin i Carles Ortiz.
Ester Nin va néixer el 1972 al Pla de Manlleu (Alt Penedès) i després d'estudiar biologia i enologia, així com agricultura ecològica i biodinàmica, va arribar al Priorat l'any 2001, on va treballar en diferents projectes. El 2004 va comprar una vinya de coster i va començar ella sola Nit de Nin, del qual tan sols n'elaborava 3 bótes de 225 litres, és a dir, un total de 900 ampolles de la primera anyada.
Carles Ortiz, nascut a Barcelona el 1964, va estudiar delineació industrial i viticultura ecològica i biodinàmica. Amb la seva arribada al Priorat, el 1998, va comprar la finca Les Planetes i va plantar des del principi seguint els paràmetres de l'agricultura ecològica i certificada pel CCPAE des de 2002. Durant 10 anys ha venut tota la seva producció a cellers que valoren el raïm per la seva qualitat i per la seva condició ecològica i més tard, biodinàmica. Actualment ho presenta com a Planetes de Nin.
La vida de tots dos es creua el 2008, moment en el qual s'uneixen esforços, finques i vides, creant el seu propi celler i societat. Amb totes les vinyes situades en la zona climàtica de Porrera, han elaborat a Clos Erasmus de Daphne Glorian a Gratallops fins el 2012, moment en què van començar a elaborar en el seu propi celler a Porrera.
Els seus dos vins, Nit de Nin i Planetes de Nin s'elaboren a partir de dues vinyes pròpies de característiques molt diferents. Nit de Nin procedeix d'una zona anomenada Mas d’en Caçador que pertany al municipi de Porrera. Una vinya de tres ha plantada el 1905 amb garnatxa peluda i carinyena. Es caracteritza per la seva orientació cap al nord, una bona altitud de 650 metres, sent una de les més altes del Priorat i també pels seus baixos rendiments (200 g/cep). Planetes de Nin procedeix d'una única finca situada en la partida de Les Planetes i és el seu vi de vinyes joves de garnatxa en bancals i carinyena en costers. La parcel·la va ser plantada amb garnatxa fa 14 anys i amb quatre clons de carinyena vella del Priorat fa set anys.