Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

Sortida Cooppel al voltant de Montsant Cabacés, la Bisbal, Margalef, Albarca, Cornudella, Escaladei, Gratallops i Cabacés.

Segons el projecte i full de ruta de la Causa Cooppel per la Pau, Nacions Unides 2022.

Cooppel el nou concepte de visitar els pobles i de fer excursions.-

Dins del marc de l'excursionisme científic, d'autosuperació i d'aventura.

El parc natural serra de Montsant estarà assabentat i l'activitat està dins de la llicència d'estudis "Cooppel 2017", on el Priorat tindrà la seva Ruta Geotoponímica Cooppel dins d'UNESCOoppeling 2020.

És més que visitar pobles, fer excursions i/o fer una travessa o travessada d'una serra dins d'una jornada.

Es tracta de dur a terme una pràctica Cooppel i en el fet de com es porta a terme. Es parteix de respectar, apreciar i treure profit de les visites guiades i excursions guiades existents i de participar-hi dins de les possibilitats. El Cooppel és un valor afegit.

Es planteja el joc de rols on els jugadors han de complir les normes de vestimenta, d'alimentació ( fruita, aigua, etc.) i material de consulta ( mapes, brúixola, etc) com tecnològic (vídeo, màquines fotogràfiques, etc).

El mòbil principal són les persones. En aquest cas d'avui és la participació de Mn. Josep Maria Font. La sortida és un regal.

Promovem la iniciativa i l'autonomia personal i grupal, La travessa és fa des de la perspectiva d'iniciar un projecte d'entrenament lúdic amb afany d'atenció social, fins on es pugui arribar amb opcions als participants de fer visites puntuals (cova santa, clot del cirerer, el teix, etc) , però en potència i segons els seus propis interessos, necessitats i capacitats.

Es prenen les decisions de forma comunicativa, creativa i cooperativa.

Davant les dificultats es tenen alternatives preparades.

La producció: les fotografies, els video-clips i les grabacions orals és per a elaborar un Cooppel Montsant- Un joc de taula i de tauler per a fer difusió del Montsant i del Priorat a la fí de generar ganes per visitar-lo. Mai el material ha de suscitar o substituir la visita. Cal descobrir les avantatges psicofísiques i multisensorials de la visita in situ.

Per aquesta jornada a decidir segons la voluntat justificada dels participants, de les possibilitats legals (pla alfa) i situacions personals, tenim el:

Pla A:

Desplaçament Cabacés- Albarca amb cotxe. Albarca- Cabacés a peu.

Si el pla alfa ens ho permet sortirem d'Albarca (815 m.) i arribarem a Cabacés (358 m.), passant per l'ermita Mare de Déu del Montsant (1025 m.), per la Cova Santa, per la Roca Corbatera (1163), el Piló dels Senyalets (1109), la Cogulla (1063) i l'ermita de la Mare de Déu de la Foia (560 m.).

Pla B:

En el cas que estigui activat el Pla Alfa 3.

Sempre el desplaçament entre municipis en cotxe.

Farem una visita Cooppel dels pobles de Montsant: La Bisbal (cova de santa Llúcia i museu de la memòria històrica), Margalef (sant Miquel de Modest Gené de l'església), Ulldemolins (ermites de sant Antoni, santa Magdalena i Lorito), Cornudella, dinar. La Morera, Escaladei, la Vilella Alta (carrer Major, record al pintor Ramon Viñes) i la Vilella Baixa (les Cases).

Plan C.-

Sempre el desplaçament entre municipis en cotxe.

Visita Cooppel del mirador de la memòria històrica i l'ermita de sant Pau, la  Figuera, el Molar (la Gaia i les mines), el Lloar  (la Moleta i el Nas del Quiuma), Gratallops (ermita de la Consolació) i la Vilella Baixa (les Cases).

 

Perfil del públic: