Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

ROMA i PARIS anys 50 - Visita comentada

LES CIUTATS I ELS SOMNIS - ROMA i PARIS, ANYS 50 és un recull d’obres, fotografies i documents de l’artista Josep Mª Morató Aragonès (Reus, 1923 – Barcelona, 2006) que ens endinsen en, potser, la seva principal etapa de transformació estilística.

La dècada de 1950 marca profundament la personalitat pictòrica de Morató Aragonès. Els somnis creatius, nascuts a l’empara del paisatgisme impressionista durant els anys 40, passen per la fascinació exercida pels descobriments (visuals i sonors) que aquestes dues ciutats li proporcionen i que contribuiran a l’assoliment del seu estil i l’afiançament de la seva personalitat. De Renoir, Corot i Cézanne fins a Clavé, Buffet o el mateix Picasso, de l'impressionisme i expressionisme fins a l'abstracció, l'obra de Morató troba el camí personal a partir de la influència dels corrents que aquestes capitals traspuen.

L’exposició ens apropa a aquesta etapa fascinant de l'artista, i es completa amb una selecció d'obres d'èpoques diverses que van des de finals dels anys 1930 fins als 2000, procedents de la Cessió Montserrat Pàmies i diverses aportacions i donacions privades.

Activitat gratuïta amb reserva prèvia: arxiumoratoaragones@gmail.com

(Si veniu amb infants, tenim activitats especials)

Perfil del públic: