Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

Recuperem el record d'un fill de la baronia de Cabacés

La imagen puede contener: exterior

 

Seguint les petjades del Venerable Pare Fra Pere Perelló, fill de la Baronia de Cabacés (1540-1602).-

Diumenge dia 18 de març de 2018     Riudecanyes

Invitació a tot el poble de Cabacés als actes següents

Missa a les 12 hores. Cantada per Jordi Català cantant, músic i cooperant cooppelista tocarà unes peces musicals en agraïment al Venerable pels seus 40 anys de trajectòria. L’Ave Maria, el Cant dels Ocells, Imagina’t i el Virolai.

Església de Riudecanyes.  Tot seguit acabada la missa:

(1) Qui és el Venerable Pare Fra Pere Perelló " Quines coses devia fer abans de morir que s'ha conservat aquí més de 415 anys el seu dit?" per en Josep Maria Ferran, tesi  "Cooppel" i cooperant voluntari per la UNESCO. (10´). Explicació del quadre de pintura de Cinta Masip Seró sobre “el somni de Fra Pere Perelló en 1592”.

(2) En Rafael Bru recitarà la lletra dels goigs i escoltarem la seva música del Venerable Pare Fra Pere Perelló del músic i compositor del Cor de la Catedral de Tarragona en Josep Enric Peris. (5´)

(3) Autoritats locals: Unes paraules per part del catedràtic d'història de la Filosofia de la URV el Dr. Salvadpr de Brocà, de la Sra. Tinent Alcalde na Maria Josep Pedrola i el Sr. Alcalde de Riudecanyes en Josep Maria Tost.

Acabat l'acte es farà la visita i reverència al nínxol on es troba la relíquia que es conserva a l'església des de la seva mort en 1602. Ara fa més de 415 anys.

Visita del  museu particular d' en Miquel Oliva Mallafré 

 

Tarda: Després de dinar. Cafè concert a la Societat, parlaments i tertúlia.

Concert d’Habaneres, sardanes i cançons. Veu i teclat, en Jordi Català               Saxofon en Carlitos Manso        Es podrà comprar el CD de Rock i ball català l’Ànec Verd del mateix cantant.Sols per 10 euros    

 

També estem oberts a la teva participació al programa de la visita al castell convent d’Escornalbou  i del dinar de germanor, per si ens vols acompanyar:

- Matí  A les 10,00 trobada al pàrquing i accés a peu al mateix edifici del castell d’Escornalbou, 10,30 hores inici de visita guiada del castell convent d’Escornalbou. Cost 4,5 euros .  

 

- Dinar: Dinar de germanor a la sala de ball de la Societat de Riudecanyes. Menú, pica pica, 1r plat a escollir entre escudella o escarola en romesco, 2n Sèpia amb carxofa o tall rodó amb xampinyons i espàrrec,. Postre: macedònia o gelat . Pa, aigua, vi, aigua i cafè.        Cost: 15 euros.

Perfil del públic: