Projecció de "Recol·lectors" en el marc de la Mostra Itinerant de Cinema Etnobotànic (Col·lectiu Eixarcolant)

Projecció de "Recol·lectors" en el marc de la Mostra Itinerant de Cinema Etnobotànic (Col·lectiu Eixarcolant)

29 de setembre
A partir de les 19:30 fins les 23 h
L'entrada és gratuïta però no inclou menjars ni begudes
Ermita de Sant Antoni i Santa Bàrbara
Ulldemolins

Teatre i cinema

Per a tots els públics

Contacte

La Somereta SCCL

La Somereta acollirà una de les projeccions que s'emmarca en la Mostra Itinerant de Cinema Etnobotànic que organitza el Col·lectiu Eixarcolant a través dels seus nodes territorials arreu del país, com a prèvia a la 8a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades que organitza a Igualada el proper 7 d'octubre.

Tindrà lloc el proper divendres 29 de setembre a les 19:30h i es podrà veure un dels documentals escollits pel Node Camp de Tarragona del col·lectiu projectat a la façana del refugi de La Porta del Congost (ermita de Sant Antoni i Santa Bàrbara) d'Ulldemolins.

Es tracta de "Recol·lectors" (Jumana Manna, 65', Palestina 2022), una pel·lícula que amb humor i ritme meditatiu retrata el drama de com alimentar la família quan vius en un territori ocupat i les lleis prohibeixen recol·lectar aliments silvestres. Les restriccions prohibeixen la recol·lecció d'akkoub i za'atar (farigola), i plantes similars a les carxofes, i han resultat en multes i judicis per a centenars de persones atrapades recol·lectant aquestes plantes natives. Per als palestins, aquestes lleis constitueixen un veto ecològic que els encoratja encara més de la seva terra, mentre que els representants de l'Estat israelià insisteixen en la seva experiència científica i el seu deure de protegir. Seguint les plantes des de la natura fins a la cuina, des de les persecucions dels recol·lectors fins a les defenses als tribunals, Foragers captura l'alegria i el coneixement encarnats en aquestes tradicions, que ara són resistència (tràiler).

Durant la projecció s'oferiran crispetes amb moresc d'una varietat tradicional recuperada per Eixarcolant i cultivat a l'hort del refugi. Es servirà sopar per gaudir d'un dels últims vespres agradables a la fresca i de productes de proximitat.