Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

Pluja d'Estels de sant Llorenç al Priorat. Observatori 2020.-

Fotografia de Santi Carnasa

Observatori Permanent de l'Amistat del Cel des del Priorat.
Observatori de la Pluja d'Estels de sant Llorenç

Centre d'Estudis del Priorat (CeP) i l'associació ASTROTORROJA us animen a observar i estimar el nostre cel i més encara aquestes dies que hi haurà les pluges d'estels de sant Llorenç.

Com o farem?

Ho podeu fer de qualsevol lloc, sempre mirant cap a totes parts, des d'un lloc sense contaminació lumínica. Si sou dos o tres repartiu-se el cel. Si mireu tots cap el mateix lloc o si mireu cadascú a llocs diferents veureu com apareixen i ajudeu-se en enfocar la vista, ja que passen per segons
Per What´s a nivell personalitzat i per aquesta web informarem i orientarem com podem observar, primer preparant-nos, segon observant i fent gravacions orals, si es possible fotografies? o videoclics i després compartir pels grups de whats i telegram. També Instagram.

Estem en contacte i anirem informant i donant instruccions.

Orientacions per a observar el cel aquestes nits:
Per l'Est: El més brillant, que surt per l'est és Júpiter. A continuació menys brillant és Saturn. Tots dos van donant-les mans mentre caminen. Mart fins les tres de la matinada no farà acte de presència. I per a les cinc de la matinada, abans de sortir el sol, i es podrà veure un brillant i magestuós planeta Venus.

 
Jaume Oliver , president de Torroja Astronomia

L'activitat coordinadora la farem des de Cabacés seguint les normes sanitàries però ho podeu observar de qualsevol lloc de Catalunya i Andorra. Per presencial cal que primer truqueu al 619 79 39 69. Hem de tenir en compte l'estat del cel, si hi han núvols no es poden veure.

A  Cabacés. Nosaltres estarem al mirador del dipòsit. A les 11 de la nit. Ens podem trucar o enviar missatges per what's.

On estiguis cal buscar un lloc on no hi hagi contaminació lumínica. Al tarrat de casa, a un parc, etc.

FEM UN RELAT COM UN CONTE SOBRE LES LLÀGRIMES DE SANT LLORENÇ I OBSERVEM EL CEL A LA NIT ENTRE LES DEU I LA UNA DE LA MATINADA EN COLLA O EN FAMÍLIA.

Fonts per a consultar

http://estelsiplanetes.blogspot.com/2020/07/arriben-les-llagrimes-de-sant-llorenc.html?m=1

http://www.astrogirona.com/event/pluja-destels-dels-perseids-2020/

https://www.radiocapital.cat/llagrimes-de-sant-llorenc/

https://beteve.cat/medi-ambient/pluges-estels-estiu-2020/

https://www.ccma.cat/el-temps/el-cap-de-setmana-sera-ideal-per-veure-les-llagrimes-de-sant-llorenc/noticia/2939786/

https://ca.wikipedia.org/wiki/Perseids

Perfil del públic: