Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

Passi del documental 'La teniente Remedios'

Dissabte 5 de novembre, església de la Vilella Alta, 18 hores

Amb motiu del 730è aniversari de l'acte d'establiment de la granja i terme de la Vilella Alta, lo 3 de novembre de 1286, fet per la Cartoixa d'Escaladei a onze pobladors, la primera notícia que es té del nostre municipi, lo Centre d'Estudis de la Vilella Alta ha organitzat, per a aquest novembre i desembre, un seguit d'actes per commemorar aquesta efemèride.

Lo primer actes és aquest dissabte, 5 de novembre, i es tracta del passi del documental La teniente Remedios, que tindrà lloc a l'església de la Vilella Alta a les 18 hores.

Lo documental La teniente Remedios, dirigit per Boni Navarro, se presentarà al Congrés Internacional 80 Aniversari de la Guerra Civil Espanyola que tindrà lloc a Tarragona la setmana que ve, i es passarà en primícia al nostre poble. Lo documental explica la biografia de Remedios Jover Cánovas, dona que va defensar la Segona República, no per un ideari partidista polític, sinó per la creença en la defensa de les llibertats de tots los ciutadans; va ser miliciana del batalló Octubre núm. 11, al juliol del 1936, i va acabar sent tinenta de l'Estat Major de la Tercera Divisió del XV Cos de l'Exèrcit de l'Ebre. La tinenta Remedios va viure a Escaladei del març del 1938 al gener del 1939 i va mantenir una relació personal amb la gent de la Vilella Alta i la Morera. Encara viuen algunes persones que la van conèixer. Al documental hi apareix lo testimoniatge de dues persones de la Vilella Alta.

Esperem que siguin del vostre interès. Us hi esperem!

Perfil del públic: 
730è Aniversari
'La teniente Remedios', dirigit per Boni Navarro.