Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

Monviu

6 d’agost a les 19h: inauguració, a les 19:30h: concert de Gerard Gil

Seu del parc Natural, La Morera de Montsant

Jordi Abelló estrena MONVIU a la Seu del Parc Natural de la Serra de Montsant 

La nova exposició de l’artista reusenc homenatja la flora i fauna del Montsant i es presenta el dissabte 6 d’agost en el marc de l'Addend, Centre d’Art del Priorat 

Reus, 28 de juliol de 2016.- MONVIU és l’últim treball de l’artista Jordi Abelló i l’ha creat especialment per al Centre d’Art del Priorat, ADDEND. De fet, l’exposició s’instal·larà al punt d’informació de la seu del Parc Natural de la Morera de Montsant, a partir del proper dissabte 6 d’agost. A MONVIU, l’autor reusenc mira d’establir vincles entre l’espècie humana i la flora i la fauna que habiten l’espai natural “per parlar de la pintura des de la naturalesa. La pintura també és una forma de sobreviure, de resistència”, explica Jordi Abelló. No és la primera vegada que l’obra de l’artista reusenc es presenta al Priorat; el 2009 va estrenar “Exodus” als trulls del Celler El Masroig. 

El projecte MONVIU s’inicia després d’una visita de l’artista a La Morera, on compra un llibre sobre orquídies de Montsant i un cartell que recull les papallones que l’habiten. Els materials l’inspiren a realitzar una exposició sobre la flora i fauna del Parc Natural. El treball inclou 3 vídeos i 4 cartells que porten per nom MONVIU, fent un joc de paraules i canviant la terminació “sant” de Montsant per “viu”. L’exposició també recull 5 retrats originals de la sèrie “Orquídies”. L’autor ha estat treballant en els continguts de l’exposició durant els dos últims mesos. 

“Conscient que l’autèntica dansa de la mort es dóna en el món dels insectes, els he dibuixat i pintat amb trets humans, perquè fossin més propers a la nostra fesomia. També he fet el mateix amb les orquídies i les he reunit en quatre grans cartells que donen la benvinguda al visitant que arriba al punt d’informació del parc natural”, detalla Jordi Abelló. 

El pintor assegura que amb aquest impacte inicial vol “pertorbar l’espectador fortuït que arriba a Montsant. Els cartells d’aparença naturalista es confonen amb els que hi ha habitualment al punt d’informació del parc natural, creant un cert grau de misteri que busca cridar l’atenció i tanmateix que els ulls de l’espectador reconeguin que en els insectes i en la flora també hi ha quelcom de nosaltres, dels humans, i que potser ens recorda un origen comú als inicis de la vida evolutiva”, continua relatant Abelló. 

Les obres de MONVIU “també faran evident que allò que ens envolta pot contenir els nostres trets característics”, assegura Abelló. I afegeix: “I, sinó, per què les papallones imiten els nostres ulls, els dels moixons, a les ales? Ulls, dents i llengües que configuren una mena d'autoretrat vist en les formes naturals que ens envolten i que ens fascinen en un entorn tan proper”. 

twitter.com/abellovilella #monviu

http://monviujordiabello.tumblr.com/

facebook.com/jordi.abellovilella 

Perfil del públic: