22.jpg

L'Encamisada

Falset

Festes i tradicions

Per a tots els públics

Festa de l'Encamisada a Falset.

Declarada d’interès nacional, l’Encamisada és una de les festes més representatives de Falset.

Els falsetans i falsetanes es vesteixen amb les robes tradicionals i, el dissabte al vespre i el diumenge al migdia, recorren els carrers del poble amb cavalleria o carruatges.

L'Encamisada va lligada a la festivitat de Sant Antoni, però també rememora una llegenda que es remunta a la Guerra del Francès. Segons la tradició, els falsetans van aprofitar un nit de boira per vestir-se de blanc, passar inadvertits i alliberar-se dels setge al que estaven sotmesos.

Programa:

Dissabte, 20 gener, 2018 - 13:00

A la 1 del migdia: Repic de CAMPANES i EXPLOSIÓ de COETS anunciant la festa.

De 4 a 6 de la tarda: Pels carrers de la vila es podrà veure el guarniment dels carros i cavalleries.

A 2/4 de 8 del vespre: Es reunirà l' ENCAMISADA davant del celler i, encapçalada pels DIMONIS i la Banda de Música "VILA DE FALSET", es dirigirà a l'església pels carrers de la vila.

A les 8 del vespre: A la plaça de l'església, BENVINGUDA i PREGÓ enguany a càrrec de l'etnòleg Sr. Salvador Palomar.

Diumenge, 21 gener, 2018 - 08:30

A 2/4 de 9 del matí: BENEDICCIÓ d'ANIMALS a la plaça de l'església i ESMORZAR gentilesa de l'Ajuntament.

A les 11 del matí: Reunió de l'ENCAMISADA davant del Celler per a desfilar pels carrers fins a l'església i així assistir a la missa.

A 2/4 de 12 del migdia: MISSA MAJOR, BALLADA de la JOTA DE FALSET I BENEDICCIÓ dels PANETS de Sant Antoni que es podran adquirir sortin de la missa. Després continuarà la desfilada de l'ENCAMISADA pels carrers de la vila.

 

Organitza: Centre d'Estudis Falsetans.
Amb el suport de: Ajuntament de Falset, Parròquia de Santa Maria, Ràdio Falset, Dinàmica - Sonorització i Serveis Tècnics, Cafès Novell - l'expresso