La flora silvestre

La flora silvestre

13 d'abril
Tot el dia
En funció de l'activitat o taller
Refugi de l'ermita de Sant Antoni i Santa Bàrbara
Ulldemolins

Activitats de natura, senderisme i esport

Flora

Per a tots els públics

Contacte

La Somereta SCCL

Encetem la primavera a La Porta del Congost amb un grapat d’activitats per despertar els sentits observant uns dels organismes que més es deixen veure en un paisatge, als que moltes vegades no parem atenció. Exacte, parlem de La flora silvestre!

Des de les espècies vegetals més petites a les més grans, totes i cadascuna amb la seva funció ecològica i condicionades per la climatologia, l’exposició i el sòl d’una zona determinada, des de temps immemorials ens han satisfet necessitats inherents a l’espècie humana: l’alimentació, el refugi, l’escalfor, la salut i tantes d’altres actualment oblidades.

Ara és l’hora de tornar-los a donar l’oportunitat de ser tingudes en compte i valorades com es mereixen. Per això mateix, tot seguit us presentem el contingut de la jornada del 13 d’abril.

10:30h - El dons vegetals, plantes per la Vida - Guiades per l’Anaïs Estrems del Jardí de les Bruixes, farem un tomb als peus de Montsant, descobrirem les plantes que hi creixen i les seves virtuts medicinals, culinàries, tintòries… i parlarem de com identificar-les, recollir-les, preparar-les i sobretot, de com gaudir-ne. És un projecte que anhela recuperar els coneixements associats a les plantes silvestres autòctones, el sistema mèdic ancestral de la nostra terra, la Medicina Tradicional del Mediterrani i, en general, una altra manera de viure i de relacionar-se amb la salut, el propi cos, i la Natura.

14h - Dinar silvestre - Gaudirem d’un dinar amb menges silvestres elaborades per l’Elisenda Sala i la Viola Dumas de Borraina, un projecte d'alimentació saludable que lluita contra el malbaratament alimentari i integra plantes silvestres comestibles a les seves elaboracions contribuint a la sobirania alimentària.

16:30h - Taller i tast de sorbets de fruites amb plantes adventícies - Aprendrem a fer sorbets de fruites amb plantes silvestres comestibles acompanyades amb Maria Jesús Navarro, del Col·lectiu Eixarcolant, una entitat que treballa per transformar el sistema agroalimentari cap a un model més sostenible, ètic i just a través de la recuperació de les plantes oblidades i els seus coneixements associats. Si en sou sòcies, podeu gaudir d’un descompte.

En aquest enllaç hi trobareu tots els detalls i el formulari per inscriure-us, també ho trobareu a la nostra pàgina web. Teniu temps fins el dimecres 10 d’abril per fer-ho i hi ha places limitades, així que no us despisteu!

És una activitat que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.