whatsapp_image_2022-08-02_at_15.48.45.jpeg

"Jornades gastronòmiques de la tomaca i l'horta del Priorat" Priorat Enoturisme

castell falset

Cultura del vi i gastronomia

Families

Grups

Infantil

Parelles

Per a tots els públics

Singles

La tomaca (o tomàquet) i les varietats hortícoles tradicionals, aquest estiu, tornen a ser reivindicats pels establiments turístics de la comarca del Priorat mitjançant les “Jornades gastronòmiques de la tomaca i l’horta del Priorat” i la ja tradicional “Fira de la Tomaca”. Les activitats previstes, que tindran lloc entre el 19 d’agost i l’11 de setembre, van ser presentades públicament ahir en un acte celebrat a Poboleda.

Mentre que la Fira de la Tomaca arriba a la seva tercera edició (la primera té data de 2019), les jornades se celebren per segon any consecutiu. En tots dos casos, l’objectiu és donar a conèixer els productes hortícoles de la comarca, a la vegada que es fomenta la recuperació de varietats tradicionals i la seva producció i consum en els establiments turístics prioratins. En definitiva, es tracta de seguir posant en valor la tradició gastronòmica de la comarca, alhora que es mitiga la pèrdua de biodiversitat cultivada.

Pel que fa a les jornades, organitzades per l’associació Priorat Enoturisme, tindran lloc entre el 19 d’agost i l’11 de setembre i comptaran amb la participació d’una trentena d’establiments. Entre aquests establiments hi ha restaurants, però també allotjaments turístics, cellers, agències turístiques i molins d’oli. Pel que fa als negocis de restauració, les cartes d’aquells dies incorporaran tapes i plats elaborats amb productes hortícoles del Priorat acompanyats de vi de les dues denominacions d’origen de la comarca (DOQ Priorat i DO Montsant). En el cas dels allotjaments, cellers, agències i molins d’oli se sumen per primer cop a la iniciativa, tot oferint tastos de l’horta prioratina en la seva activitat quotidiana, ja siguin visites, estades o paquets turístics. 

Consultal's tots a : www.prioratenoturisme.com