Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

J.M. Ferran elegit nou president del Centre d'Estudis del Priorat

Joan Llecha a l'esquerra, Eduard al mig, Ferran a la dreta

1.- Notícia pública.-

Avui elegit per aclamació el nou president del Centre d'Estudis del Priorat Amb la participació del quasi 14% de l'afilició, per unanimitat i aclamació s'ha aprovat la única candidatura.

Els tres punts clau pels propers quatre anys són: amistat, comunicació i publicació de les investigacions històriques.

Eduard Barceló ha deixat la presidència després de 16 anys des de la fundació en 2003.

Transparència cultural i participació municipal i comarcal.

Per a una Coordinadora d'Interès Cultural del Priorat (CiC).

Avui també trobada PrioReM PrioRaT a Bellmunt dia 18 de maig. Reportatge per a Cooppel RàdiOrals amb videoclics i fotografies.-

 

2.- Notícia associativa.-

Candidatura a favor de la cultura del Priorat i crec que és necessari fer un full de ruta. Tots som necessaris ningú es imprescindible.

Sols per a socis i sòcies del CEP. És una nota informativa.

Hi haurà una assemblea general i extraordinària de socis la qual és interna i que cal ser soci o sòcia per assistir. Com no es pot facilitar els contactes per la normativa de confidencialitat de dades personals es fa informació a l'abast nostre com és aquesta agenda i els nostres programes mensuals de ràdio. .

És un comunicat per als socis i sòcies del Centre d'Estudis del Priorat (CEP).-

1.- Perquè candidat a la presidència.-

Soci del Centre d'Estudis del Priorat (CEP) des de la seva fundació en el 2003, crec que cal existir el Centre d'Estudis del Priorat i ha de jugar el seu paper dins de la comarca. He estat cooperant en la mateixa Junta des de 2004, participant en la trobada de centres d'estudi a Scala Dei en el 2004 i a Gratallops en el 2005, coorganització de les jornades de la Baronia de Cabacés 2009 i de la Memòria Històrica al Priorat en el 2010 i durant quatre anys vaig estar de vocal a la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCEPC).

2.- Experiència de més de 40 anys en promoció cultural voluntària i solidària així també en el camp associatiu .-

- En 1976 vaig promoure "Això... Aleixarenc", la primera revista local catalanista i clandestina, reconeguda en 2011 de plena llibertat d'expressió a l'Aleixar (Baix Camp).

- Estic a la coordinació general de l'associació Ceradai des de 1986, enguany complim XXX anys d'agenda pública a la comarca del Priorat (1989-2019).

- Des de1989 vaig iniciar els programes locals de ràdio a les ràdios municipals de Tarragona: Ràdio sant Pere i sant Pau emissora municipal i Ràdio Fòrum, en l'actualitat Tarragona Ràdio. Fa XI anys que faig el programa mensual "PrioReM PrioRaT" a ràdio Falset i soc vocal de la Federació Catalana de Voluntariat Social de tarragona i Terres d'Ebre des de 2001 i ara recentment elegit vocal de la Junta Directiva de la Federació d'Ateneus de Catalunya.

Causa Internacional Cooppel per la Pau.-
Cooppel RàdiOrals 
Propers dos nous programes mensuals de ràdio:
 - "PrioReM PrioRaT" des de l'octubre de 2008 a ràdio Falset, un dissabte variable , el proper el dia 25 de maig  a partir de les 11 hores del matí.
- "UnS MiNUTS de Cooppel Mirant a l'Ebre", des de maig de 2018, el primer dilluns de cada més a partir de les 10 hores. El proper serà el dilluns dia 03 de juny a partir de les 10 hores del matí a ràdio Mora la Nova.
Es pot escoltar de forma directa per antena o per internet a arreu del món. I per la web quan vulguis i des d'on vulguis

PrioReM Priorat :  

http://www.radiofalset.cat/index.php/programes/programes-en-emissio/40-priorem-priorat

UnS MiNUTS de Cooppel:

https://www.ivoox.com/podcast-uns-minuts_sq_f1575750_1.html

- Presideixo des de 2011 l'actual campanya "Causa Internacional Cooppel per la Pau, Catalunya i Andorra" a favor de l'èxit escolar i en construir la pau en la ment de les persones en la crida de la UNESCO. Soc vocal d'humanitats de l'Ateneu de Tarragona des del 2017 i sotspresident de l'associació de Veïns Verge del Carme de Tarragona i vocal de la Federació d'associacions de Veïns Segle XXI de Tarragona des del 2018. Dirigeixo el projecte solidari "Cooppel" des del 2012 de suport escolar a les famílies que forma part del Pla Educatiu d'Entorn de Tarragona format per l'IMET, Ajuntament de Tarragona i el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya

- Ara també presideixo des de 2018 a Vida Creixent de Tarragona i copresideixo en matrimoni a la Federació Espanyola del CPM (Centres de Preparació al Matrimoni) fins el 2022.

A Cabacés estic de sotspresident del recent Centre d'Estudis de Santa Maria de Vallclara (2018) i des de 2007 soc el Jutge de Pau Suplent de l'Ajuntament de Cabacés

 https://www.vallclara.com/

3.- Proposta de programa prioritari pels propers quatre anys.

                                Amb quatre objectius clau

01- Promoure un nou consell de publicacions com fins ara la Portadora o com es decidiexi i es faci possible, donar a conèixer el CEP i les seves produccions a la comarca, a Catalunya i Andorra, així com en terres de parla catalana com a arreu. Oberts amb les orientacions i l'assessorament de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de l'Institut Ramon Muntaner (IRMU).

02- Obrir a la participació activa de persones creatives i lectores de la comarca. Animar a la investigació històrica amb el mètode científic a les escoles, els instituts, els joves i per a totes les edats.

03- Màxima difusió.- Compartir amb la participació a la ràdio comarcal i d'arreu, amb trobades, xerrades col·loqui, taules rodones, etc. les experiències i els coneixements de les persones amb valor històric, social i cultural.

04- Estar present i tenir relacions de coordinació i de cohesió cultural i social a la comarca del Priorat de persones, institucions i entitats com de recursos. Així com de fora de la comarca com el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE) i altres institucions de referència nacional.

              Oberts a noves iniciatives i a reconeixements-

                Entre altres aspectes dins del marc estatuari i dels centres d'estudi que s'acordin, amb la competent participació de l'associació i de la ciutadania. Reconèixer la tasca d'Eduard Barceló i la de la seva junta des de la seva fundació des de 2003.

4.- Estic on soc necessari i allí on em donen corda.

He demanat una entrevista amb el president del CEP i la possibilitat d'enviar un missatge sobre la candidatura als socis per animar a la participació i a la reconstrucció. Activem el CEP, activem també la nostra comarca.

Contacte

josepmariaferran@gmail.com

619 79 39 69   WhatsApp

Perfil del públic: