Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

Festa del Vi Novell 2015

El Celler Masroig presentarà el dissabte 14 de novembre el Vi Novell 2015 en un acte popular al municipi prioratí que comptarà amb la participació de la periodista especialitzada en cultura, Bibiana Ballbè, que serà l’encarregada de llegir el pregó i donar la benvinguda al primer vi de l’any. Aquesta és la sisena edició de la festa del Vi Novell i la primera en què tots els actes de celebració es concentren al Masroig, donat que la cita ja està consolidada en el calendari enològic català i es vol convidar a aficionats, professionals i amics a celebrar la jornada al costat de les vinyes que fan possible el primer vi.

“Per Sant Martí, ni ferra el ferrer, ni mol el molí”
En aquesta 6a edició, Celler Masroig vol retre homenatge a l’esforç i la feina del bestiar que col·labora amb el viticultor a treballar la terra. Sant Martí, protector dels qui portaven cavalls, mules i bestiar de ferradura i peu rodó i també protector dels forjadors i manyans és el protagonista del motiu de l’etiqueta que ha realitzat, com cada any, l’estudi Atipus de Barcelona.

Pels volts de Sant Martí, al novembre, a les portes de les Esglésies sovint s’hi trobaven ferradures de cavall clavades. Era un gest d’agraïment a la feina feta al camp però també la creença que disposant d’aquest, el sant protegiria el seu bestiar i a ells mateixos de tot tipus de mal. De les ferradures clavades a la porta de l’Església es deia que una es tornava d’or i portava gran riquesa i ventura a l’amo de la bèstia afortunada. És per aquest motiu que per Sant Martí els ferrers posaven una ferrada de franc – de les quatre potes només en cobraven tres – excepte la mateixa diada de Sant Martí ja que es considerava pecat. D’aquesta història se’n deriva la dita “Per Sant Martí, ni ferra el ferrer, ni mol el molí". En aquesta sisena edició, doncs, el disseny de l’etiqueta ha girat cap a un nou concepte, després dels darrers anys en què s’havia homenatjat el ram de pi i el porc.

Perfil del públic: