Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

Exposició ICART, CRUAÑAS, SARSANEDAS

Exposició: Josep Icart, Josep Cruañas i Benet Sarsanedas

El dia 21 s’inaugura una acurada exposició d’obres que s’emmarca en la proposta Art i Paisatge organitzada per l’Arxiu Morató Aragonès, centrada en la recuperació per al públic d’artistes cabdals del paisatgisme català del segle XX.
La mostra d’enguany fa un emotiu recordatori al tarragoní Josep Icart (1928-1985) de reconeguda trajectòria vinculada a l’Escola Taller d’Art de la Diputació de Tarragona i amb una interesantíssima evolució cromàtica paral·lela al viatge estilístic des de la figuració a l’abstracció. Aquí podrem veure obres de la seva darrera època, inspirats en els paisatges del Montsant.
Josep Cruañas (Maià de Montcal, 1942) i Benet Sarsanedas (Rupit, 1942) per la seva banda, han estat convidats especialment per haver format part del grup d’amics del pintor Morató Aragonès, amb qui van compartir tertúlies i nombrosos viatges per França, Itàlia i Anglaterra. La seva és la generació que va saber mantenir el paisatge com a eina d’expressió sense renunciar a la mirada directa i reconeixible de l’espai. Ambdós ens presenten una sèrie d’obres (sobre tela i sobre paper) de traç enèrgic i potent.

A la sala hi trobareu un epais dedicat al col·leccionisme, amb obres de Morató Aragonès, Enric Pinet, Ferré Revascall, Jaume Queralt  i Juli Garola.

Horaris: La mostra estarà oberta fins al 4 d’octubre i es pot visitar tots els dies d’11 a 14h. I de 16,30 a 20 h.
Lloc: Sala 1 d’Octubre. C/ Comte de Rius, 10. Cornudella de Montsant.

Perfil del públic: