Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

El Priorat present a Lleida

Foto superior: Homenatge a la música local. Diumenge dia 05 de juny de 2016. Cabacés. Amb el músic i compositor fill del poble de Cabacés, Josep Enric Peris. En el 2010 Josep Enric va redefinir la lletra del poema de Josep Maria Ferran i va composar la música i la veu va anar a càrrec de la soprano Consol Vericat de la cançó: Catalunya 2016.

 

“Causa «Cooppel » per la Pau 2022”    http://talentscooppel.blogspot.com.es/

Projecte     UNESCOoppeling   www.cooppel.org(link is external)         Associació Ceradai  XXX aniversari (1986-2016)

 

El Priorat present a Lleida per un dia.

Avui dimecres dia 08 de juny de 2016 a les 18,30 es farà la presentació en un espai públic la Causa Cooppel per la Pau 2022. 

Sala d'actes de la Biblioteca de la Generalitat de LLeida

1.- Presentació: Intervindran en la presentació el P. Jesús Sans com a president de l'associació UNESCO per al diàleg interreligiós de Lleida amb la invitació de Jordi Gordó Pueyo com a difusor de l'art i de les obres de l'escultor reusenc Modest Gené.

2.- Presentació de la Causa Cooppel per la Pau 2022, per part del psicopedagog Josep Maria Ferran. Estaran presents obres del Priorat com la Gaia del Molar, la Quartera de Falset, la Foia de Cabacés i el Nas del Quiuma de "El Lloar". L'experiència de comunitats d'aprenentatges Cooppel de l'Ateneu i de l'institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, de la ràdio Falset i la biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset, del centre cívic les Basses, el Casal de la gent gran i l'Ateneu juvenil de Cambrils i el museu municipal i el Cafè de Cabacés.

3.- El cantant Jordi Català presentarà el seu darrer llibre i CD: "L'Ànec Verd" i oferirà un curt concert a favor de la música local i nacional, de la cançó catalana i del ball de poble.

4.- Al final una foto col·lectiva a la cançó de John Lennon en català "Imagina't" un món millor amb el Cooppel, un món en llibertat i pau.

Les noves persones intervinents avui:

Jordi Gordó Pueyo  Lleida, 23 d'abril de 1958. Mestre, Llicenciat en Geografia i Història i periodista col·legiat. Com a periodista va formar part de la redacció del desaparegut “Diari de Lleida” i és actualment director del Departament de Mitjans de Comunicació Social del bisbat de Lleida, alhora que col·labora en diverses revistes, emissores de ràdio i altres mitjans informatius. Durant deu anys va ocupar la direcció de l’Alberg-Residència “Sant Anastasi” de Lleida, pertanyent a la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Actualment desenvolupa la seva tasca professional com a funcionari tècnic superior del departament de Cultura, assignat a la Biblioteca Pública de Lleida. És també membre de diferents col·lectius culturals i associacions cíviques de Lleida ciutat: és vice-president de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes i de l’Associació de Veïns de Jaume I i conseller de la Fundació de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

Jesús Sans i Compte, o.c.d., (L’Arboç, 1958). És prior i rector del Santuari-Parròquia de Santa Teresina de Lleida. Ha cursat estudis de llicenciatura especialitzada en teologia fonamental. Exerceix com a professor de Diàleg Interreligiós a l´Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (IREL). Des de l’any 2003 presideix l’Associació UNESCO de Lleida. És membre fundador de l’Assemblea Municipal de les Religions a Lleida (2005) i també col·laborador de la Comissió d’Ecumenisme i Diàleg Interreligiós del Bisbat de Lleida.

 

Perfil del públic: