marato_priorat_falset-181007-092831.jpg

CURSA: VI MARATÓ DEL PRIORAT

Falset

Activitats de natura, senderisme i esport

El Priorat és una comarca per viure-la sense presses, que convida a gaudir dels productes que dóna la terra, com el vi i l’oli d’oliva, a gaudir dels plaers gastronòmics, del paisatge, de la història, de la cultura i de la seva gent.

La sortida i l’arribada de la cursa seran a l’edifici modernista de la Cooperativa de Falset-Marçà. Quan diem des de la Cooperativa, volem dir des de dins de la Cooperativa. Abans de la sortida els corredors, per anar escalfant, farem una visita ràpida per dins de les instal·lacions, on podrem veure les botes de vi i tot l’interior de l’edifici, tret de sortida dels trabucaires i a córrer!

La cursa és de muntanya i transcorrerà per camins, pistes i corriols, i travessarà vinyes i paisatges espectaculars, trepitjant 6 termes municipals: Falset, Bellmunt del Priorat, Gratallops, la Vilella Baixa, Torroja del Priorat i Porrera.

Als punts d’avituallament, amb la col·laboració de cellers de la DO Montsant i DOQ Priorat, s’oferiran degustacions de productes de la terra i per descomptat de vi. També podrem gaudir, amb l’oferiment dels ajuntaments i de les associacions, de les activitats culturals i festives típiques de les poblacions per on passem. No faltarà la música en directe en cada avituallament i altres activitats artístiques i creatives.

Qui ho desitgi podrà córrer disfressat per donar-li encara un toc més lúdic a la jornada.  La Marató està oberta a tot tipus de participant, des dels esportistes d’elit fins als aficionats a les curses, als excursionistes i als corredors populars. Cal recordar que degut a la distància i desnivell no deixa de ser una prova exigent i es recomana tindre una certa experiència en aquest tipus de curses i una bona preparació.

Us esperem!!!

 

IMPORTANT: Per raons de seguretat i de respecte amb els propietaris de les finques, queda prohibit participar amb gossos.

Recollida del dorsal i obsequi: La bossa del corredor, dorsal i el xip es donarà el dissabte 5 d’octubre de 17:00h a 20:00h i el diumenge 6 d’octubre de 7:30h a 8:30h a la Cooperativa de Falset-Marçà.

Sortida: L’horari de sortida (conjunta) és a les 9:30h del matí i l’hora límit d’arribada les 17.30h de la tarda. La sortida i l’arribada de la cursa seran a l’edifici modernista de la Cooperativa de Falset-Marçà.

Recorregut: El recorregut té una distància de 42.195 metres i uns 1.300 metres de desnivell positiu. Està perfectament senyalitzat per voluntaris i abalisat. Quilòmetres marcats en tot el recorregut. Per camins, senders i vinyes ens arribarem fins als municipis de Bellmunt del Priorat, Gratallops, la Vilella Baixa, Torroja del Priorat, Porrera i tornarem cap a Falset.

Obsequis: Obsequis especials als 3 primers classificats masculins i femenins de la general individual. Únicament hi haurà una classificació general.
Premi als primer corredor local del Priorat, tant femení com masculí.
També s’obsequiarà a la colla disfressada “més autèntica” de les dues proves.

 

Serveis:

  • Punt d’informació

  • Servei de dutxes

  • Zona d’aparcament

  • Punts quilomètrics senyalitzats

  • Fotografies i vídeo de cursa

  • Cronometratge amb xip

  • Servei de fisioteràpia

  • Zona exclusiva per als col·laboradors

  • Sorteig de lots per gentilesa dels col·laboradors

  • Activitats acompanyants: La VI Marató del Priorat comptarà, en paral·lel, amb les més diverses activitats lúdiques i formatives, com les visites guiades teatralitzades al celler de la Cooperativa, visites al Castell de Falset, curses infantils, activitats esportives, activitats musicals i artístiques i una botifarrada per dinar. Amb tot això es pretén aconseguir una jornada del tot festiva. Totes les activitats es publicaran properament al web de la Marató.