cartell_pn.jpg

CONVERSAR

La Morera de Montsant

Xerrades, debats, cursos, tallers

CONVERSAR
TERRÒS AL PORRÓ – ACCIÓ DIÀRIA
COMPRENDRE NOVES SITUACIONS

Taller de Pere Noguera

Acció inaugural. Punt de partida per explicar relacions i continguts nous. Trobada per fer conversa. El Tot. En aquest cas, el Tot és el Priorat-Montsant.

Objectius i continguts = Fer conversar el lloc i les coses serà l’acció diària. Fer dialogar les coses.

Els participants com a productors de converses inesperades i elements en acció.

La tria i l’acció serà contingut i obra. Exercicis i moviments continus. Elements i llocs que conversen.

El resultat com a testimoni i intercanvi. Experiència-convivència: document conjunt, publicació digital.

Pere Noguera (la Bisbal d’Empordà, 1941). Artista que inicia la seva trajectòria en el context de les noves poètiques pobres, efímeres i conceptuals dels anys setanta, practicant una escultura de procés, desmaterialitzada, en la qual incorpora l’objecte, l’espai, la naturalesa o el paisatge com a marc de les seves instal·lacions en un plantejament estètic i energètic de desconstrucció i fragmentació proper a l’arte povera. Ha desenvolupat treballs sobre els processos conceptuals de la fotografia i l’electrografia, així com el concepte d’“arxiu” com a ready-made, tot construint un imaginari a partir de la dimensió de la imatge exposada a la llum. La matèria com a revelació, la casa i l’objecte domèstic com a entorn immediat de l’home formen part de la seva cosmovisió arrelada al seu lloc d’origen, la Bisbal d’Empordà, centre productor de terrissa i ceràmica industrial. Ha popularitzat l’“enfangada” (revestir de fang el sòl, la paret o un conjunt d’objectes). Ha practicat la instal·lació, l’acció i l’escenografia teatral.

Fer suc al laberint de Pere Noguera. Dins el cicle del concepte a la imatge (Canal Mediateca, Caixaforum, Barcelona, 2009). Carles Hac Mor – Pere Noguera. (https://vimeo.com/126666068)

+ info: http://addend.comissariat.cat/?page_id=2844