Cens d'orenetes

Cens d'orenetes

9 de juny de 2024
De 6.30 a 9.30 h
Gratuïta
Plaça de la Vila, Cornudella de Montsant.
Cornudella de Montsant

Activitats de natura, senderisme i esport

Fauna

Families

Infantil

Per a tots els públics

Contacte

El poble que volem

Participa al cens d’orenetes de Cornudella de Montsant!

El projecte Orenetes de l’ICO (Institut Català d’Ornitologia) és una iniciativa d’estudi dels ocells i el medi urbà basada en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum) dels pobles i ciutats de Catalunya, Balears i País Valencià. Aquest seguiment es fa a través de la realització de censos durant un temps determinat (1 de maig i el 31 de juliol). Els censos els poden realitzar tant entitats, col·lectius com també es poden realitzar de manera individual.

L’Associació Excursionista i ‘el Poble que volem’ volem col·laborar amb el projecte i hem organitzat una jornada pel proper dia 9 de juny per tal de realitzar el cens a la nostra població.

La jornada consistirà en trobar-nos ben d’hora (a les 6:30h) a la Plaça de la Vila de Cornudella de Montsant que és quan fa menys calor i hi ha més activitat als nius. S’explicarà l’activitat, com fer el cens, repartirem material i ens dividirem en grup. Cada grup tindrà unes zones assignades per tal de realitzar el cens. Durant el cens cada grup anirà introduint les dades a l’aplicació del projecte orenetes segons les seves observacions. Al finalitzar, ens tornarem a trobar a la plaça per gaudir d’un merescut esmorzar per tots els participants gentilesa de l’organització.

Activitat per a totes les edats. Els menors hauran d’anar acompanyats d’un adult.

Inscripció necessària.

Material: Porta binocles si en tens

Documents