Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

Bacchanalia, els misteris de Dyonisios - Tarraco Viva al Priorat

La comarca del Priorat tornarà a ser aquest any escenari del Festival Tarraco Viva, amb l’activitat “Bacchanalia, misteris de Dionysos”. Aquesta recreació històrica se centra en la figura de Bacus, Déu del vi, i es durà a terme els dies 8 i 9 de maig a Porrera. La iniciativa és fruit de la col·laboració entre el Festival, l’Ajuntament de Tarragona, el Consell Comarcal del Priorat i l’Associació Priorat Enoturisme.

La comarca ja va acollir una activitat de Tarraco Viva en l’edició de 2014. Però si l’any passat va ser Falset la població escollida, en aquesta ocasió ha estat Porrera. Hi haurà dues representacions:

  • La  primera el divendres 8 de maig a les 20.30 hores (en català)
  • La segona el dissabte 9 de maig a la mateixa hora (en castellà).
  • Preu: 8 €. Aforament limitat a 50 persones per sessió.

En tots dos casos, l’activitat tindrà lloc als baixos de la casa rural Cal Porrerà, un antic celler original de voltes de palmera.

La recreació, que se centra en els rituals mistèrics d’aquest Déu que també s’associa amb l’inframón, anirà a càrrec de Nemesis, una cooperativa de Tarragona dedicada a la realització de treballs arqueològics i de difusió cultural, i Ludi Scaenici, una formació especialitzada en la música i la dansa de l’antiga Roma.

Com afirmen els organitzadors en el programa: “Malgrat l’absència de restes arqueològiques d’època romana al Priorat, aquest territori, per mitjà del vi, ens connecta amb tota la cultura clàssica a través d’una de les seves manifestacions més grans: els mites i les construccions simbòliques entorn de la figura de Dionís, el Déu del vi”. Així, Bacchanalia connecta la cultura clàssica dels mites i les construccions simbòliques amb la cultura del vi, arrelada a la comarca del Priorat. De fet, els organitzadors afirmen que: “El Priorat és el millor escenari per endinsar-se en les malifetes d’aquest Déu de l’alegria i la joia de viure”.

Pel que fa a la part prioratina, la iniciativa respon a l’interès del Consell Comarcal del Priorat i de l’Associació Priorat Enoturisme, que aplega una cinquantena d’empreses de la comarca (agències de viatges, allotjaments, cellers, molins d’oli, restaurants, empreses d’activitats...). L’objectiu és, segons Isabel Vilà, presidenta de Priorat Enoturisme: “Oferir una experiència completa que, a partir d’aquesta activitat de Tarraco Viva, endinsi els visitants en la comarca del Priorat i els lligams que manté amb el vi i la seva cultura”. Pel que fa al president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia,  afirma: “Aquesta col·laboració s’emmarca en l’estratègia de potenciació de la comarca, que passa per un desenvolupament turístic de qualitat que no pot oblidar el relat i el vessant cultural”.