cartell_ecotrobada.jpg

1a ECOTROBADA al Toki

Poboleda

Festes i tradicions

Per a tots els públics

El 6 de Juny des de l’Ecoxarxa Priorat-serra de Prades, organitzem la 1ª Eco-Trobada del Priorat, amb l’objectiu de donar a conèixer què és i com funciona una ecoxarxa i alhora presentar altres projectes basats en els valors que aquesta promou. Una jornada per conèixer-nos i crear xarxa, per aprendre i gaudir, grans i petits.

Però, què és una ecoxarxa? Doncs una ecoxarxa és una xarxa d’intercanvi de bens, serveis, coneixements, recursos, etc. Que promou un model econòmic que enriqueixi a tots els que hi participen, un model que exclou la competitivitat, l’especulació, l’individualisme i el materialisme; que es basa en la confiança, la reciprocitat, la solidaritat, la cooperació i el respecte a la natura.

Dins d’aquest model, doncs, es generarà un consum de proximitat, responsable i humà; que creiem que és el que cal per a crear un món on tothom hi pugui viure bé.

Un principi bàsic és que tothom té quelcom per oferir als altres, per tant s’afavoreix l’emprenedoria, tot i que fora de l’economia de l’euro.

Utilitzem l’intercanvi directe i les anomenades monedes socials, que són unes monedes virtuals que serveixen de mesura d’intercanvi.

Si desitges saber-ne més, coneguem-nos el 6 de Juny.

on? Al Toki (entre Poboleda i la Venta d’en Pubill).

El programa serà el següent:

Durant tot el dia: activitats infantils (jocs cooperatius, contes i més), tallers, fira, exposició informativa d’autosuficiència i consciència socio-ambiental, espai de trobada i debat, també es farà intercanvi de llavors. Si tens llavors que et sobren, comparteix-les!

10.00 h ESMORZAR COMPARTIT cada u porta menjar per ell i una miqueta més i ho compartim. (1a experiència d’intercanvi del dia)

11.30 h SOM ENERGIA cooperativa de consum elèctric. Ens explicaran com funcionen i com ens hi podem afegir.

12.30 h LA KARANTOINA és un projecte educatiu basat en educació activa no-directiva del Pradell de la Teixeta, ens explicaran el seu projecte.

16.00 h LA IMPORTÀNCIA DE LES ABELLES

17.00 h ECOXARXA vols saber com funciona l’ecoxarxa de Tarragona? Que t’ofereix? Com t’hi pots afegir? Vine!

18.00 h Projecció del documental Enséñame pero bonito

A partir de les 19.00 h Música compartida i festeta!!

 

Obert a tots els artistes, artesans, i en general a tot aquell que vulgui muntar qualsevol activitat.

PARTICIPA!! FES TEVA LA FESTA!!!

(si vols participar organitzant alguna activitat o ets artesà i vols muntar parada escriu-nos a ecoxarxapriorat@gmail.com)