11a Fira Masroig Vi Solidari

11a Fira Masroig Vi Solidari

3 de juny
De 10:30 a 14:00 h i de 18:00 a 24:00 h
Venda de Vi Solidari
Bancal de l'Alegno (Passeig Progrès, s/n - al costat de l'Ajuntament)
El Masroig

Cultura del vi i gastronomia

Per a tots els públics

Contacte

Masroig Vi Solidari

La Fira del Vi Solidari neix de la voluntat de 7 cellers del poble del Masroig per dur a terme alguna activitat solidària que expressi la relació del món del vi amb la realitat de la societat en què s’inscriu. Aquesta voluntat es concreta aviat en un objectiu clar: contribuir a fer possible que la investigació mèdica sobre el càncer infantil pugui seguir avançant. I fer-ho des de l’àmbit que els és propi: el vi.

El món del vi, arrelat a la quotidianitat del poble del Masroig, vol aportar el seu gra d’arena a aquesta causa i per això juntament amb l’Obra Social Sant Joan de Déu de Barcelona, s’enceta aquesta aventura.

El resultat és una gran festa on tothom hi és i hi participa activament amb el que sap fer, i amb el que pot fer. Una festa que és un èxit vista des de diferents òptiques. Un èxit de recaptació, un èxit d’assistència i, sobretot un èxit d’implicació real de la bona gent, que sap estar a l’alçada quan la causa s’ho val.

Els impulsors del projecte van ser Orto vins, Coca i Fitó, Dit Celler, Cellers Can Blau, El Vi a Punt, Celler El Masroig i Mas de l'Abundància. Actualment continuen en la iniciativa tots els cellers excepte El Vi a Punt i Mas de l’Abundància. Des de l’any 2016 Masroig vi solidari compta amb el suport de la DO Montsant.

PROGRAMA D’ACTES

Inici de la festa amb un repic de campanes.

9:00h. Concentració de BTTeros al Bancal de l’Alegno i sortida pel terme (requereix un nivell mig. 25-30km). Organitzat per la Penya Ciclista Ribera d’Ebre.

9:00h. Concentració motera a la plaça del Celler Masroig i ruta pel Priorat. Arribada a les 12:00h a la plaça de l’església. Organitzat per Motocebollots de Ginestar.

10:30h. Venda del Vi Solidari i Cercavila pels carrers del poble amb el grup de grallers La Bóta del Racó acompanyats pels caps grossos de l’escola del Masroig.

Obertura de dos exposicions a la sala del Museu de l’Ajuntament:

- Ampolles del vi solidari il·lustrades pels nostres artistes col·laboradors al llarg de les onze edicions de la iniciativa.

- Exposició de l’obra de la ceramista i escultora Natàlia Ferré, d’arrels masrojanes i recentment reconeguda per la Generalitat de Catalunya amb el diploma de Mestra Artesana.

11:30h. Inauguració de la XI edició de la fira. L’acte comptarà amb la presència dels nostres padrins: la periodista i realitzadora del programa “Un restaurant caníbal a Berlín” de Catalunya Ràdio, Paula Molés, el periodista i integrant de la secció d’internacional de Catalunya Ràdio, Xavier Vilà, i el president de la companyia de teatre i dansa La Corranda de Falset, Josep Ahumada. També hi assistirà Ferran Masip, alcalde del Masroig, Sara Sánchez Molina, investigadora principal del laboratori de recerca en càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu i Joan Antoni Cano, coordinador de Masroig Vi Solidari. L’acte estarà conduït per Cristina Beltran.

12:30h. Inflables pels més petits a càrrec de Brinca Park.

12:30h. – 14:00h. Vermut Musical amb el DJ Jordi Miró. Aperitiu i degustació de vermut i vins blancs dels cellers participants.

18:00h. Obertura de la Fira:

- Estands de degustació de vins dels cellers: ORTO VINS, COCA I FITÓ, CELLER MASROIG, CELLERS CAN BLAU I DIT CELLER i del celler convidat, CELLER QUIM BATLLE.

Tíquet degustació: 14 €. Inclou 8 degustacions + ampolla vi solidari + bosseta.

 

- Venda del Vi Solidari.

- Venda i degustació de productes fets per gent solidària.

- Venda d’articles de Les Mauxis.

- Estand de degustació de productes de La Masrojana.

- Estand dels Sabonets de la Roser.

- Estand de Belleses Txell.

- Estand de Formatges Montbru.

- Food trucks

- Venda de números per al sorteig dels següents premis:

-Una samarreta del Barça signada per Sergi Roberto.

-Una samarreta del Vilareal signada per la jugadora Paola Soldevila.

-Una samarreta de l’Atlètic de Bilbao signada per tot l’equip femení.

-Un quadre pintat amb vi de la pintora Marta Arañó, de Tinta i Vi.

-Un lot de vins dels cellers elaboradors del Vi Solidari.

-Un pernil cedit per carnisseria Nogales.

-Un lot de llibres cedit pel Centre Quim Soler, La literatura i el vi.

-Dos caixes d’oli d’oliva Molí dels Guiamets.

-Un obsequi pintat a mà per Belleses Txell.

-Un menú al restaurant La Quartera de Falset.

-Viatge cedit per Promoviatges: Un cap de setmana a Madrid per a dos persones. Inclou bitllets d’AVE a Madrid i 2 nits en habitació doble amb esmorzar en hotel 3* cèntric per a dos persones.

- Sorteig de 8 entrades a Port Aventura. El sorteig es realitzarà exclusivament entre tots els alumnes que han pintat etiquetes del Vi Solidari.

 

18:00h. Inflables per als més petits i activitat de tir amb arc a càrrec del Club d’Arquers del Priorat.

19:30h. Concert de Gillian Panebianco Cello.

20:45h. Tancament estand de venda de copes.

21:30h. Sopar solidari i tancament dels estands de degustació de vins.

22:00h. Tancament estand de retorn de la copa i adquisició de l’ampolla de vi solidari.

23:30h. Concert amb els grups Testarudes i Siderland i DJ amb Els més sonats.