Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

Novembre comença i acaba amb festes

Novembre és un mes de festes i celebracions a la comarca, que el calendari festiu al Priorat és intens i llarg i, en cap cas, no es limita als mesos d’estiu i calor. I és que el primer cap de setmana del mes arrenca sempre amb una Festa Major, la de Porrera (en honor de Sant Francesc d’Assís, segons marca la tradició) i acaba amb una altra celebració: la Fira de Sant Andreu de Falset, que se celebra sempre l’últim cap de setmana del mes (el 28 i 29 de novembre, en el cas d’enguany).

Respecte a la Festa Major de Porrera, se celebra els dies 6, 7, 8 i 9 de novembre. El pregó (a les 8 del vespre del divendres), anirà a càrrec del cantautor Lluís Llach,  que, com és sabut, és veí de la localitat. Entre els actes destacats, hi ha un recital poètic de Sílvia Bel i l’actuació musical de Tomàs de los Santos (dissabte 7 a la tarda). El repartiment de coques amb els grallers i gegants de Porrera (diumenge 8), el ball de dissabte amb l’Orquestra Pensylvània, el concert de ‘Lo gitano blanc’ (diumenge a les 18.30) i l’esmorzar popular de dilluns (Dia dels gossos) són altres dels actes previstos.

Sant Andreu de Falset

Pel que fa a la Fira de Sant Andreu de Falset, el disseny d’un espai a la plaça de la Quartera (batejat com a “Rebost de Nadal”) en què hi haurà vins generosos i dolços (sota el paraigua de la DO Montsant) i artesans alimentaris especialitzats en dolços, neules i torrons, es preveu com la novetat més destacada d’aquesta edició. Sota la definició de “vins generosos” s’agrupen els vins rancis, dolços, misteles i vermuts.

Entre les activitats programades, que ja començaran el divendres 27 de novembre, hi haurà tastos de vins dolços i rancis; una ruta de vins rancis (per conèixer els vins que alguns particulars elaboren a casa seva per al seu propi consum) i la promoció del vermut de Falset a través dels empresaris locals de restauració. Altres actes programats són: xerrades, tallers infantils i una jornada de rebaixes (a l’estil del black friday anglosaxó) organitzada per l’Associació de Comerciants de Falset.

Tot i el nou impuls que se li vol donar, el certamen firal seguirà tenint caràcter multisectorial i tampoc no hi faltaran les atraccions infantils i la presència habitual de productors artesans de tota classe i d’arreu de Catalunya, i la mostra de treballs artesans en viu (de ferrers, canyissaires, basters, forjadors, etc) al llarg de tot el diumenge al matí.