Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

Articles

El mes de desembre comença amb una activitat intensa al llarg en el cap de setmana llarg i de pont que va del 5 al 8 de desembre.

Novembre és un mes de festes i celebracions a la comarca, que el calendari festiu al Priorat és intens i llarg i, en cap cas, no es limita als mesos d’estiu i calor.

El mes d’octubre és una bona mostra de l’alt nivell cultural que, tot sovint, presenta l’agenda prioratina.

La comarca del Priorat homenatjarà dissabte 13 de juny la filla dels Guiamets Neus Català, com a última supervivent catalana dels camps d’extermini nazi i molt especialment per la seva lluita per la justícia i per les llibertats democràtiques, la memòria dels deportats i deportades als camps d’extermini nazi, i la defensa dels drets humans.

De les pissarres característiques del Priorat, el que aquí en diem llicorella, se’n parla sovint.

La dita sosté amb contundència que a “l’estiu, tota cuca viu”. Però la veritat és que, ben mirat, ja és a la primavera que “tota cuca” sembla reviure i l’agenda s’omple d’actes.

Hi ha pobles que, al llarg de la història, han vist néixer més lletraferits que d’altres o potser tan sols és que, per les raons que sigui, se n’ha conservat més la seva memòria, i, en conseqüència

Il·lustrats del poble

El Priorat és una comarca poc poblada. En 26 pobles hi vivim vora 10 mil persones, amb la qual cosa toquem a pocs habitants per cada nucli habitat. No obstant això, el Priorat no és una comarca on no hi passa res, sinó tot el contrari. S’hi couen moltes coses aquí, i no tan sols des d’una perspectiva enològica i vitivinícola