Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

Sánchez Piñol presenta en persona la segona part de ‘Victus’ a Capçanes

Sánchez Piñol presenta en persona la segona part de ‘Victus’ a Capçanes

** Es tracta de la primera presentació del llibre que fa l’autor i tindrà lloc el diumenge 6 de desembre a aquest petit municipi del Priorat**

** El guerriller capçanenc Carrasclet apareix en el llibre com un dels protagonistes del nou llibre 'Vae victus' (La Campana) **

Capçanes es convertirà el diumenge 6 de desembre en el primer lloc de Catalunya on l’escriptor Albert Sánchez Piñol presentarà personalment el seu llibre ‘Vae victus’, que és la continuació del gran èxit de vendes ‘Victus’ (250.000 exemplars venuts i disset traduccions), ambientat en la Guerra de Successió. L’acte serà la primera presentació pública que Albert Sánchez Piñol fa de la seva nova novel·la, que torna a editar Edicions la Campana. 

L’acte tindrà lloc el diumenge 6 de desembre, a partir de les 18 hores, a la sala social i cultural la Pedrera d’aquest municipi de la comarca del Priorat. Tal com s’ha programat la presentació, en primer lloc hi haurà una intervenció de l‘escriptor  Albert Sánchez Piñol, en la qual parlarà del llibre, que ha convertit el guerriller antiborbònic Pere Joan Barceló (més conegut com a ‘Carrasclet’), fill de Capçanes, en un dels protagonistes. Seguidament, hi ha previst un torn de preguntes obert a tots els assistents. 

'Vae Victus' (que significa significa 'Ai dels vençuts!') surt a la venda precisament aquesta tardor. El nou lliurament de Sánchez Piñol s'estructura en quatre històries diferents que narren les noves aventures del militar Martín Zuviría, que torna a ser el protagonista de la història. Zuviría viatja a la guerra americana, entre indis i carolins, i acudeix també a la guerra que Felip V va declarar als francesos, on cedirà protagonisme a un altre personatge: el capçanenc Carrasclet. 

6a Fira d’Artesans de Capçanes

La presentació es farà en el marc de la sisena Fira d’artesans de Capçanes, que tots els anys s’obre a propostes culturals que permeten aprofundir en el coneixement de la història i cultura del municipi. La Fira, que es desenvoluaprà al llarg de tota la jornada, se centra enguany en la figura del Carrasclet. És per això que, al marge de la conferència de Sánchez Piñol, a les 12 del migdia i les 4 de la tarda hi ha prevista una recreació històrica de la Guerra de Successió a la Plaça del Carrasclet; i a la 1 del migdia i les 5 de la tarda es farà un taller de danses típiques del segle XVIII a la Plaça de l’Església.

La sisena Fira d’Artesans de Capçanes començarà a les 11 del matí amb la inauguració, a càrrec del del Director General de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Recasens, que anirà acompanyat de manera lúdica per la Grossa de Cap d’Any. 

La nodrida presència d’artesans, que mostraran els vells oficis en viu, i tot un seguit d’actes al llarg del dia completen el programa. Les interpretacions amb flauta travessera a càrrec del Biel i Juli Pellejà a benefici de la Marató de TV3 (12.30 i 14 hores), passejos amb poni per als més petits, la presència de food trucks i diverses iniciatives soldàries se succeiran al llarg del dia.

 

PRESENTACIÓ DE VAE VICTUS

AMB ALBERT SÁNCHEZ PIÑOL

Diumenge 6 de desembre

18 hores

La Pedrera (Capçanes)