Contacta'ns

AgendaPriorat

Tota l’activitat cultural que es cou a la comarca

LES ARTS, EINES QUE TRANSFORMEN L’EDUCACIÓ TAULA DE DEBAT_04

Jornada de debat amb l’objectiu de repensar els vincles entre les arts i l’educació, i per extensió entre l’escola i la cultura, i de com articular aquests vincles, tot plantejant nous enfocaments i nous reptes per a aquests propers anys.

Aquesta línia de treball sorgeix de la necessitat d’encetar propostes de connexió i treball conjunt al voltant de l’art i la pedagogia, amb l’objectiu de repensar-ne els vincles i fer palès que les propostes artístiques poden ser motor de canvi i transformacions en el món educatiu. Es preveu com una sèrie que anirem desenvolupant amb les diverses variants possibles a fi i efecte que siguin útils en principi per als docents, que és a qui va dirigit principalment, però també és obert a totes les persones i col·lectius que hi puguin estar interessats, que es vulguin apropar a les últimes manifestacions de l’art contemporani i que ho vulguin fer, de manera amena i distesa, de la mà dels seus principals protagonistes, que són els artistes, els pedagogs i altres agents culturals que treballen en aquesta sintonia.

En aquest quart encontre, per a l’apartat que tracta aspectes de com les arts vehiculen l’educació, Teresa González Verdaguer —cap d’educació del Museu Nacional d’Art de Catalunya— ens explicarà les pràctiques educatives que hi duen a terme [https://www.museunacional.cat/ca/aprendre]. També hi comptarem amb la participació d’Eulàlia Valldosera, artista y mediadora, coneguda per les seves instal·lacions i accions on la llum artificial, el cos i els objectes quotidians desvetllen imatges de l’inconscient col·lectiu. La seva obra fa un gir radical per treballar amb la llum solar i donar veu a les entitats naturals. Organitza sessions grupals on el dibuix, una escriptura cognitiva, ens posa en contacte amb els nostres potencials amagats de crear i sanar [https://eulaliavalldosera.com]. Per a l’apartat pràctic comptarem amb Laia Solé, que combina la docència, la recerca i la pràctica artística. És doctora en educació per Teachers College, Columbia University (Nova York), i actualment professora a la UVic. Li interessen les pràctiques artístiques com a espais d’ensenyament-aprenentatge i la recerca a través de les arts. Com a artista ha desenvolupat treballs que aborden l’espai social, alguns dels quals s’han pogut veure a The Drawing Center (2015, Nova York), Cuchifritos Gallery (2016 i 2018, Nova York) i Fabra i Coats (2016, Barcelona). El debat serà moderat per Carme Barberà (mestra rural).

Inscripcions i més informació