ferran_f.jpg

Nou programa "Priorem Priorat"

Falset

Xerrades, debats, cursos, tallers

Per a tots els públics

En aquest programa presentarem l'atenció "Còndol"

Atenció ciutadana solidària adreçat a persones amb dol: "Còndol".

La conversa ajuda.-

 

«Còndol»: “Converses de consol a persones amb dol”.

  • Definició.- És una estratègia d’iniciativa ciutadana de voluntariat social  "Còndol". El definim com «concertar converses entre personal voluntari i persones que pateixen dol i que aquestes necessiten parlar amb algú», això suposa un acompanyament per mitjà de l’entrevista en l’ ”Escolta Activa” a les persones que ens facin la demanda. En general són persones de dol que necessiten parlar amb algú amb garantia de tota la confidencialitat, el fet de conversar ajuda a créixer en el seu procés de dol cap a l’acceptació i l’alegria de viure, tot considerant les aportacions d’ Elisabet Kübler-Ross i de l’Anàlisi Transaccional de la psicologia humanista. Els motius del dol poden ser qualsevol situació humana com per exemple una mort en la família, una pèrdua de la feina o qualsevol adversitat de la vida de cada dia.
  • Què fem? En els espais  "Còndol", escoltar és ajudar en el creixement personal del dol. Consisteix en un grup de voluntaris formats que atenen per parelles a les persones que volen ser escoltades. Les sessions tenen una durada d’ una hora per persona (individual) o per famílies ( en grups de dos o tres). Es porten a terme les converses que es necessitin sempre i quan és creixi cap a la maduració humana.
  • Avantatges de ser voluntari social en el “Còndol”. Ser voluntari social de “Còndol” et prepara a ser més capaç d’escoltar els teus i d’ajudar en la teva vida “escoltant activament”, a més de ser un creixement  personal i col·lectiu entre l’equip de voluntaris com en la teva pròpia família, segons es constata en les tasques del mateix projecte.
  • Aclariment.- Volem deixar clar que no és cap servei professional. És complementari als serveis professionals de psicologia clínica i de psicoteràpia, però mai és substitutori o alternatiu a cap medicament o al servei mèdic de salut mental pública o privada del nostre país.
  • Com contactar: Les entrevistes s'han de concertar a  info@cooppel.org i es poden dur a terme a Falset, Cambrils (ho porta a terme l’associació Aixopluc de Cambrils) i a la ciutat de Tarragona. Són gratuïtes, durant tot l’any i obertes a qualsevol persona major d'edat independent de la seva religió, creences o idees. Els menors d'edat han de venir acompanyats del seu pare/mare o tutor legal.
  • Emmarcament: "Còndol" és una tasca solidària dins del projecte Cooppel i de la iniciativa ciutadana la "Causa Cooppel per la Pau 2022" que té la seu social a l'Ateneu de Tarragona.

 

  • Agenda immediata:

 

Les properes activitats a favor de la “Causa Cooppel per la Pau 2022” seran:

  • El dissabte dia 4 de juliol:
    •  a les 11 del matí a ràdio Falset, en el programa Priorem Priorat.

http://www.agendapriorat.cat/activitat/nou-programa-priorem-priorat

  • Tot seguit a les 12, una sessió “Còndol” a les famílies

 

  • El divendres dia 10 de juliol a les 10 de la nit al Cafè del Poble de Cabacés, xerrada col·loqui sobre «la beata Teresa de la Calcuta dels pobres més pobres i la santa de la foscor»

http://www.agendapriorat.cat/activitat/an%C3%A8cdotes-de-la-vida-i-espiritualitat-de-la-mare-teresa-de-calcuta

 

Josep Maria Ferran i Torrent

Impulsor i coordinador de la “Causa Cooppel per la Pau 2022” cooperant tècnic de “Còndol”.- www.cooppel.cat

És Psicopedagog, Màster en Història de les Religions (URV) i Llic. Ciències Religioses (INSAF)

 

Tarragona, 24 de juny de 2015