les_ametlles_un_cop_pelades_sassequen_al_sol_dagost.jpg

Vermut i taula rodona: "De la terra, al rebost i a la taula"

Falset

Cultura del vi i gastronomia

LA TAULA RODONA “DE LA TERRA, AL REBOST I A LA TAULA” DEBATRÀ SOBRE LA PRODUCCIÓ, DISTRIBUCIÓ I CONSUM DELS PRODUCTES DE PROXIMITAT AL PRIORAT

La producció, distribució i consum dels productes de proximitat al Priorat seran l’eix central de la taula rodona “De la terra, al rebost i a la taula”. La taula rodona, organitzada per l’associació Prioritat amb la col·laboració de Slow Food, s’emmarca en els actes de la Fira de Sant Andreu i tindrà lloc el dissabte 28, a les 13 h, a l’Hotel Hostal Sport de Falset.

En el marc de la candidatura a la UNESCO els impulsors de la candidatura treballen en les propostes de gestió que vagin encaminades a posar en valor el caràcter agrícola del nostre paisatge. Aquest caràcter s’expressa en tots els productes que es fan a la comarca, més enllà dels més sabuts (vi, oli…) i es tracta que els habitants de la comarca siguin els primers beneficiats de la qualitat del productes fets a tocar de casa.

Amb aquest acte, de fet, es vol encetar un projecte que, d’entrada, permeti conèixer quin és l’estat de la qüestió pel que fa a la producció, distribució i consum dels productes propis del Priorat. En aquest sentit, i entre altres qüestions, s’analitzarà quins catàlegs de productes propis hi ha en aquests moments a la comarca, quines actuacions s’hi han vinculat, com es relacionen els productors amb els canals de distribució i els punts de venda, i com els consumidors poden organitzar-se per accedir a aquests productes.

Un cop definida la situació actual, el següent pas, del qual també se’n parlarà en aquesta taula rodona, és abordar possibles estratègies que permetin connectar amb més eficàcia productors i consumidors, tenint sempre en compte les característiques del territori, les tipologies de consumidors i la necessitat que les accions a endegar segueixin uns criteris de sostenibilitat que les facin durables en el temps i emmarcades en el model de desenvolupament territorial que s’està treballant per al Priorat.

La taula rodona, “De la terra, al rebost i a la taula” que es planteja molt participativa, comptarà amb la participació d’Ernest Estapé, pagès d’agricultura ecològica; Pau Adzerias, propietari d’una granja ecològica de porcs, i Rosa Subirats, metgessa i membre d’un grup de consum.

Organitza: Associació Prioritat